Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

CC0 / / Σήμερα γιορτάζει
Σήμερα γιορτάζει - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022
Η 19η Ιανουαρίου 2022 είναι η 19η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μάρκου του Ευγενικού, επισκόπου Εφέσου.
Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, που είναι η 19η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μάρκου του Ευγενικού, επισκόπου Εφέσου.
Επίσης, τιμάται η μνήμη των Οσίων Μακαρίου του Αιγυπτίου, Μακαρίου του Αλεξανδρέως, Μακαρίου επισκόπου Ιερισσού, Μακαρίου (Καλογερά) ιεροδιακόνου του Πατμίου, Μακαρίου του Νηστευτού, Μακαρίου Ρωμαίου, του Αρσενίου αρχιεπισκόπου Κερκύρας, των Μαρτύρων Ευφρασίας, Λουκιανού, Παύλης και των νηπίων Κλαυδίου, Υπατίου, Παύλου και Διονυσίου, των Μαρτύρων Παύλου, Γεροντίου, Ιανουαρίου, Σατουρνίνου, Σακεσσίου, Ιουλίου, Κατίου, Πίου και Γερμανού και των Κοσμά του «Χρυσοστομάτου», Θεοδότου επισκόπου Κυρηνείας των εν Κύπρω.
Ακόμα, τιμάται η μνήμη της Μελετίου ομολογητού του Γαλησιώτου, του Αντωνίου του Στυλίτου και του Θεοδώρου του Νόβγκοροντ του δια Χριστόν Σαλού.
Συν τοις άλλοις, τιμώνται η ανάμνησις του εν Νικαία μεγίστου θαύματος Μεγάλου Βασιλείου, η ανακομιδή του λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, η επάνοδος του ιερού λειψάνου του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου και η μετακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου πατρός ημών Σάββα της Στορόζα της Ρωσίας.
Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση το eortologio.net, τη 19η Ιανουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:
Ευφρασία, Ευφρασίτσα.
Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала