Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

ICAO: «Το αεροπλάνο της Ryanair προσγειώθηκε στο Μινσκ λόγω ψευδών πληροφοριών για βόμβα»

CC0 / / Αεροπλάνο
Αεροπλάνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022
Σε ψευδείς πληροφορίες για ύπαρξη βόμβας απέδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (19/01), την αναγκαστική προσγείωση πτήσης της Ryanair στο Μινσκ, από την Αθήνα για το Βίλνιους, που σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο.
Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) δήλωσε, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (19/01), ότι οι πληροφορίες σχετικά με την απειλή βόμβας σε αεροσκάφος της Ryanair που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ, ήταν ψευδείς, αλλά δεν απέδωσε τις ευθύνες σε κανένα κράτος.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού αναφέρεται: «Καθώς δεν βρέθηκε ούτε βόμβα ούτε αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξή της κατά τη διάρκεια της εξέτασης πριν από την αναχώρηση στην Αθήνα, στην Ελλάδα και, ύστερα από διάφορες έρευνες στο αεροσκάφος στη Λευκορωσία και στη Λιθουανία, θεωρείται ότι η απειλή για βόμβα ήταν εσκεμμένα ψευδής».
Ρωσικό ΥΠΕΞ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.05.2021
Κόσμος
Μόσχα: Δεν έχουμε καμία εμπλοκή στο περιστατικό με το αεροπλάνο της Ryanair
Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω τοποθέτηση αφορά στο συμβάν τον Μάιο του 2021 για την πτήση FR4978 της Ryanair στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.
Ακόμα, ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας σημείωσε ότι η εν γνώσει κοινοποίηση ψευδών πληροφοριών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ενός αεροπλάνου κατά την πτήση, είναι αδίκημα σύμφωνα με τη Σύμβαση του Σικάγο.
Μάλιστα, όπως προστίθεται «η ομάδα δεν μπόρεσε να αποδώσει τη διενέργεια αυτής της παράνομης πράξης σε οποιοδήποτε άτομο ή κράτος».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала