Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Μητσοτάκης για Rafale: Η συμφωνία με τη Γαλλία βάζει θεμέλια για μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας

© Φωτογραφία : ΕΡΤΚυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022
«Η υπογραφή της συμφωνίας για τη στρατηγική εταιρική σχέση πέρσι ήταν ένα σημαντικό βήμα ώστε να τεθούν τα θεμέλια αυτού που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Γαλλία για τα μαχητικά Rafale.
Για μια πολύ σημαντική επένδυση στις δυνατότητες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Τετάρτη, αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Γαλλία για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale.
Κατά την τελετή υποδοχή των πρώτων έξι μαχητικών, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «μετά από μία δεκαετία λιτότητας, είμαστε και πάλι σε θέση να αναβαθμίσουμε τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας».
Νίκος Δένδιας - Ιωάννης Κασουλίδης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022
Ελλάδα
Συνάντηση Δένδια - Κύπριου ΥΠΕΞ υπό τον ήχο των Rafale για Κυπριακό, συνεργασία και Αν. Μεσόγειο
«Η άφιξη των έξω Rafale σε χρόνο ρεκόρ από τη στιγμή που ελήφθη η πολιτική απόφαση για την απόκτησή τους, αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να επενδύουμε συνεχώς στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, πάντα με απόλυτο σεβασμό στη δημοσιονομική θέση στην οποία βρισκόμαστε».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα πως αυτή είναι μια έκφανση της πολύ σημαντικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης της Ελλάδας με τη Γαλλία.
«Όπως γνωρίζετε, η υπογραφή της συμφωνίας για τη στρατηγική εταιρική σχέση πέρσι ήταν ένα σημαντικό βήμα ώστε να τεθούν τα θεμέλια αυτού που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας, η οποία μπορεί πάντα να δρα συμπληρωματικά στο ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα να επιτρέψει στην Ευρώπη να οικοδομήσει τη δική της στρατηγική αυτονομία» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала