Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Λευκός Οίκος προέτρεψε τη Ρωσία να «πάρει τις δικές της αποφάσεις» για την ευρωπαϊκή ασφάλεια

CC0 / / Ο Λευκός Οίκος
Ο Λευκός Οίκος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022
Αν και προέκρινε τη διπλωματία ως μέσο επίλυσης των διαφορών με τη Ρωσία για τις ευρωπαϊκές εγγυήσεις ασφαλείας, ο Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε την Τρίτη (18/01) πως η Μόσχα «θα χρειαστεί να πάρει τις δικές της αποφάσεις σε αυτό το θέμα».
Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Ε.Ε. έχουν την ευκαιρία να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στην επίλυση των ευρωπαϊκών προβλημάτων ασφάλειας, αλλά η Μόσχα πρέπει να λάβει τις δικές της αποφάσεις για αυτό το θέμα, δήλωσε την Τρίτη (18/01) ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.
Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο «Foreign Policy», ο Τζέικ Σάλιβαν ανέφερε: «Κατά την άποψή μου, υπάρχει περιθώριο για σημαντική πρόοδο στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων ευρωπαϊκής ασφάλειας μέσω της διπλωματίας που χρήζουν προσεκτικής εξέτασης. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και άλλοι εταίροι στην Ευρώπη μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να τα επεξεργαστούν και να καταλήξουν σε συμφωνία»
Μόσχα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.01.2022
Κόσμος
Μόσχα: Απορρίπτει αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ περί «αργής εκκένωσης» της ρωσικής πρεσβείας στο Κίεβο
Παράλληλα, ο σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ τόνισε ότι «η Μόσχα θα χρειαστεί να πάρει τις δικές της αποφάσεις σε αυτό το θέμα».
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν διαβουλεύσεις με τη Ρωσία, την προηγούμενη εβδομάδα, για να συζητήσουν τις συμφωνίες που πρότεινε η Μόσχα για αμοιβαίες εγγυήσεις ασφάλειας στην Ευρώπη.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала