Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

CC0 / / Σήμερα γιορτάζει
Σήμερα γιορτάζει - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.01.2022
Η 20ή Ιανουαρίου 2022 είναι η 20ή ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου, του Ευθυμίου Αρχιεπισκόπου Τυρνόβου, του Ευθυμίου εκ Ρωσίας και του Ευθυμίου Ησυχαστού.
Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, που είναι η 20ή ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου, του Ευθυμίου Αρχιεπισκόπου Τυρνόβου, του Ευθυμίου εκ Ρωσίας και του Ευθυμίου Ησυχαστού.
Επίσης, τιμάται η μνήμη των Οσίων Λαυρεντίου Εγκλείστου και Θεοδώρου Δικαίου, των Μαρτύρων Βασιλείδου, Βάσσου, Ευσεβίου και Ευτυχίου των Συγκλητικών, των Μαρτύρων Αγνής και Θύρσου, των Μαρτύρων Άννης και Ευσεβίου, των Μαρτύρων Ιννά, Πιννά και Ριμμά «των κρυσταλλίνων», του Νεομάρτυρος Ζαχαρίου του Αρταίου του εν παλαιαίς Πάτραις, του Πέτρου του τελώνου και του Λέοντος ευσεβέστατου βασιλέως, του καλουμένου Μακέλλη, του Θρακός.
Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση το eortologio.net, την 20ή Ιανουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:
Ευθύμιος, Ευθύμης, Θύμιος, Θέμης, Ευθυμία, Ευθυμούλα.
Θύρσος, Θύρσης, Θύρσα, Θύρση.
Φαβιανός.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала