Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Πρόβα» για χειρουργείο σε ασθενή: Μεταμόσχευσαν νεφρά χοίρου στο σώμα εγκεφαλικά νεκρού ατόμου

© Sputnik / Alexey Danichev / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΈνα γουρούνι (φωτ. αρχείου)
Ένα γουρούνι (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.01.2022
Ο επιστήμονας που ηγήθηκε της νέας μελέτης είπε ότι η μεταμόσχευση δείχνει ότι ένα σώμα ενός εγκεφαλικά νεκρού ατόμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο για τη δοκιμή νέων ιατρικών θεραπειών.
Χειρουργοί στην Αλαμπάμα κατάφεραν να μεταμοσχεύσουν με επιτυχία τα νεφρά ενός χοίρου στο σώμα ενός εγκεφαλικά νεκρού άνδρα, το σώμα του οποίου δώρισε η οικογένειά του. Η μεταμόσχευση χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς «πρόβα» για τη χειρουργική επέμβαση που ευελπιστούν να κάνουν και σε ζωντανούς ασθενείς, πιθανώς φέτος.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο αφότου χειρούργοι στο Μέριλαντ πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη μεταμόσχευση γενετικά τροποποιημένης καρδιάς χοίρου σε ασθενή που κρίθηκε πολύ άρρωστος για να πληροί τις προϋποθέσεις για ανθρώπινη καρδιά.
Γιατροί κατά τη διάρκεια μεταμόσχευσης νεφρού στο Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Χειρουργικής Boris Petrovsky της Ρωσικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.01.2022
Άντρας δώρισε νεφρό στην "πεθερά" του: 1 μήνα μετά η κόρη τον χώρισε και παντρεύτηκε άλλον - Βίντεο
«Η έλλειψη οργάνων είναι μια κρίση που δεν μετριάζεται και έως τώρα δεν είχαμε ποτέ μια πραγματική λύση», δήλωσε ο Δρ Τζέιμι Λοκ από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, το πρόσωπο που ηγήθηκε της νέας μελέτης, σύμφωνα με το AP.
Όπως ανέφερε η ομάδα του Λοκ στο American Journal of Transplantation, και τα δύο νεφρά επιβίωσαν στο σώμα χωρίς σημάδια απόρριψης για πάνω από τρεις ημέρες, μέχρι να αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη που κρατούσε «ζωντανό» το σώμα του ασθενούς.
Και ενώ ένας από τους νεφρούς υπέστη βλάβη κατά την απομάκρυνσή του από το γουρούνι και δεν λειτουργούσε σωστά, ο άλλος παρήγαγε κανονικά ούρα. Επίσης, κανένας ιός χοίρου δεν μεταδόθηκε στον ασθενή κατά τη μεταμόσχευση και δεν βρέθηκαν κύτταρα χοίρου στην κυκλοφορία του αίματος.
Χειρουργείο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.01.2022
Κόσμος
Έγινε η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο
Ο Λοκ σημείωσε ότι αυτό το πείραμα δείχνει, επίσης, ότι το σώμα ενός εγκεφαλικά νεκρού ατόμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο για τη δοκιμή νέων ιατρικών θεραπειών.
Απόπειρες για μεταμοσχεύσεις οργάνων από ζώο σε άνθρωπο έχουν γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά χωρίς επιτυχία καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς άρχισε να επιτίθεται σχεδόν αμέσως στον ξένο ιστό.
Τώρα, ωστόσο, οι τεχνολογίες που διαθέτουν οι επιστήμονες τούς επιτρέπουν να επεξεργάζονται τα γονίδια χοίρου, καθιστώντας τα πιθανά μοσχεύματα πιο «ανθρώπινα».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала