Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Σε καραντίνα αν και εμβολιασμένοι: Το λάθος που «εγκλωβίζει» Έλληνες φοιτητές στη Γαλλία

© AFP 2022 / Olivier Morin Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού
 Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.01.2022
Ως «ανεμβολίαστοι» εμφανίζονται Έλληνες φοιτητές στη Γαλλία, που όμως είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ποιο είναι το λάθος που τους βάζει σε καραντίνα.
Πλήρως εμβολιασμένοι Έλληνες φοιτητές θεωρούνται «ανεμβολίαστοι» στη Γαλλία, την ώρα που ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν έχει αποφασίσει να «τσαντίσει τους ανεμβολίαστους».
Συγκεκριμένοι, δεκάδες Έλληνες φοιτητές στη Μασσαλία έκαναν στην Ελλάδα το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson καθώς και την αναμνηστική δόση.
Όμως, ένα λάθος στα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά τους, τους εμφανίζει ως «ανεμβολίαστους», αποκλείοντας τους πρακτικά από τη δημόσια ζωή στη γαλλική πόλη.
Τα παραπάνω υποστηρίζει φοιτήτρια με καταγγελία που έκανε στο Sputnik, επιθυμώντας να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, αποτελούν τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά που εκδόθηκαν στην Ελλάδα, για όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson.
Εμβολιασμός με το εμβόλιο της Moderna στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 12.01.2022
Ελλάδα
Τέλος οι ελευθερίες για 400.000 εμβολιασμένους χωρίς τρίτη δόση - Όσα ισχύουν για το πιστοποιητικό

Το λάθος στην καταγραφή

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της Ελλάδας, τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με το Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson ή με mRNA εμβόλιο, μετά από δύο μήνες τουλάχιστον.
Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, οι ενισχυτικές δόσεις θα καταγράφονται ως εξής:
3/3 για αναμνηστική δόση μετά από μια αρχική σειρά εμβολιασμού δύο δόσεων.
2/1 για αναμνηστική δόση μετά από εμβολιασμό μίας δόσης ή μίας δόση εμβολίου δύο δόσεων που χορηγείται σε άτομο που έχει νοσήσει και αναρρώσει.
Όμως, στην περίπτωση της καταγγέλλουσας και δεκάδων άλλων φοιτητών που έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson και αναμνηστική δόση, στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που εξέδωσαν στην Ελλάδα αναγράφεται 2/2, ενώ θα έπρεπε να γράφει 2/1 ώστε να είναι έγκυρο.
Παρακάτω φαίνεται ένα λανθασμένο πιστοποιητικό που εστάλη στο Sputnik:
© Sputnik / Λάμπρος ΖαχαρήςΛανθασμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού
Λανθασμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022
Λανθασμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού
Αυτή η εξέλιξη συμπίπτει με την υιοθέτηση του εμβολιαστικού πάσου από τη Γαλλία που επιτρέπει σε πλήρως εμβολιασμένους την πρόσβαση σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εστιατόρια και μπαρ, εκθέσεις ή διαπεριφερειακά δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ δεν θα είναι αρκετό πλέον, παρά μόνο για την πρόσβαση σε δομές και υπηρεσίες υγείας.

Τι απαντούν οι ελληνικές Αρχές

Ελληνικές διπλωματικές Αρχές επιβεβαιώνουν το πρόβλημα που υπάρχει στη Γαλλία, μέσω παραπόνων που έχουν γίνει στην πρεσβεία της Ελλάδας στη χώρα.
Την ίδια στιγμή, κύκλοι του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν στο Sputnik ότι γνωρίζουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα πιστοποιητικά για εμβόλια της Johnson & Johnson.
«Δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό το ζήτημα που έχει προκύψει και αναμένεται να επιλυθεί άμεσα» υπογραμμίζουν.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала