Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πανελλήνιες 2022: Χωρίς διπλό μηχανογραφικό και φέτος - Οι λόγοι πίσω από την απόφαση

© Φωτογραφία : SOOC / Menelaos MyrillasΠανελλήνιες 2021 - Λύκειο στη Γλυφάδα
Πανελλήνιες 2021 - Λύκειο στη Γλυφάδα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.01.2022
Καταργήθηκε το διπλό μηχανογραφικό και για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τι αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας.
Στις Πανελλήνιες του 2022, οι υποψήφιοι θα δηλώσουν ένα μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως αναφέρει ρύθμιση τροπολογίας του Υπ. Παιδείας.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι λόγοι πίσω από την απόφαση για τη μη υποβολή δεύτερου μηχανογραφικού στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις είναι κυρίως δύο και επήλθαν λόγω της ΕΒΕ (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής):
1.
Πρώτον, το 93% των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χάρη στην ΕΒΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολή ή Τμήμα μεταξύ των 10 πρώτων επιλογών τους, επομένως περιορίστηκε δραστικά η τυχαία εισαγωγή σε χαμηλής προτεραιότητας για τον υποψήφιο Σχολές ή Τμήματα.
2.
Δεύτερον, πρέπει να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα εφαρμογής του συστήματος καθορισμού των συντελεστών βαρύτητας από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και των υποψηφίων, ενόψει της επιλογής τους.
Δημοτικό σχολείο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022
Κόσμος
Ανησυχία για τα σχολεία: Χαμηλή η αποτελεσματικότητα των rapid και self test στα παιδιά - Νέα έρευνα
Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που απασχολούνται σε δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα είναι οι νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» και θα πάρουν επιταγές (voucher) αξίας 200€ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρας μας στη νέα, ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο της ευρύτερης επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.
Επίσης, θα δοθεί προθεσμία έκδοσης των Οδηγών Χρηματοδότησης και Διαχείρισης των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων έως την 30ή Ιουνίου 2022, ενώ ρυθμίζονται ζητήματα των συμφωνιών προγραμματικού σχεδιασμού των ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως και για τη διαδικασία πιστοποίησης των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τμήματα ή σχολές.
«Αποτελεί προτεραιότητά μας η στήριξη του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης. Με το πρόγραμμα ‘’Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ’’ επιδιώκουμε, μαζί με τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στον τομέα των νέων τεχνολογιών, να στηρίξουμε περαιτέρω στη νέα ψηφιακή εποχή το έργο του ανθρώπινου δυναμικού μας, που αποτελεί και το πιο σπουδαίο κεφάλαιό μας. Επιμορφώνουμε, εξοπλίζουμε, εξελίσσουμε, στηρίζουμε. Κάνουμε ένα ακόμη βήμα για το σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας» υπογραμμίζει με τη σειρά της η Νίκη Κεραμέως.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала