Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρωσία - Απαγόρευση κρυπτονομισμάτων: Θα επηρεάσει την τιμή αλλά όχι τόσο σοβαρά όσο σε Κίνα και ΗΠΑ

CC0 / xresch / analyticsΨηφιακός κόσμος.
Ψηφιακός κόσμος. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.01.2022
Η απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία μπορεί να επηρεάσει την τιμή τους, αλλά η επιρροή αυτή δε θα είναι τόσο σοβαρό όσο αν συνέβαινε στην Κίνα και τις ΗΠΑ, λέει η Coingecko COO.
Η απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία που προτείνεται από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας μπορεί να επηρεάσει την τιμή, αλλά πιθανώς όχι τόσο σημαντικά σε σύγκριση με αντίστοιχη απαγόρευση στην Κίνα ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε στο Sputnik ο Bobby Ong, συνιδρυτής και COO Coingeck®.
«Η τιμή του BTC (bitcoin) υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό από τις μακροοικονομικές κινήσεις αυτές τις μέρες, και ειδικά τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve System). Μια απαγόρευση στη Ρωσία μπορεί να επηρεάσει την τιμή, αλλά πιθανώς όχι τόσο σημαντικά σε σύγκριση με μια απαγόρευση στην Κίνα ή τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ong.
Πρόσθεσε, δε, ότι τα κρυπτονομίσματα θα συνεχίσουν να προοδεύουν σε παγκόσμιο επίπεδο και εκτός Ρωσίας.
«Η Ρωσία θα χάσει καθώς εταιρείες και πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι θα αναγκαστούν να βγουν εκτός των συνόρων της, στερώντας από τη χώρα από φορολογικά έσοδα», είπε.
Κρυπτονομίσματα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.01.2022
Κόσμος
Η Ρωσία ετοιμάζεται για πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων
Το μέλλον των κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις τελικές λεπτομέρειες της απαγόρευσης ή της καταστολής των κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία, είπε ο Ong, δίνοντας το παράδειγμα της Κίνας, η οποία έχει απαγορεύσει πολλές φορές τα κρυπτονομίσματα, αλλά με κάθε απαγόρευση «γίνεται όλο και πιο επαχθής».
«Η τελευταία απαγόρευση στην Κίνα ουσιαστικά απέκλεισε τα κρυπτονομίσματα για τους περισσότερους χρήστες λιανικής και, επίσης, μετέφερε τη βιομηχανία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων μακριά από την Κίνα. Οι προηγούμενες απαγορεύσεις στην Κίνα δεν ήταν τόσο αυστηρές - τα ανταλλακτήρια εξακολουθούσαν να λειτουργούν στην Κίνα και οι ανθρακωρύχοι εξακολουθούσαν να λειτουργούν ελεύθερα», εξήγησε.
Εν τω μεταξύ, αντιδρώντας στην κίνηση της Ρωσίας, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance δήλωσε ότι ήταν έτοιμο για διάλογο με τη Ρωσία σχετικά με την προτεινόμενη σχετική ρύθμιση.
«Η Binance είναι ανοιχτή σε διάλογο και συζήτηση για την προστασία των συμφερόντων των Ρώσων χρηστών κρυπτονομισμάτων, λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις υποχρεώσεις συμμόρφωσής της και δεσμεύεται να συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές για να διαμορφώσει πολιτικές που θα προστατεύουν τους χρήστες, θα ενθαρρύνουν την καινοτομία και θα προωθούν τη βιομηχανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала