Η ζωή με λιοντάρια: Ρώσος πούλησε το σπίτι του στη Μόσχα για να σώσει λιοντάρια από ευθανασία

© Φωτογραφία : YouTube / Living with LionsΗ ζωή με λιοντάρια: Ρώσος πούλησε το σπίτι του στη Μόσχα για να σώσει λιοντάρια από ευθανασία
Η ζωή με λιοντάρια: Ρώσος πούλησε το σπίτι του στη Μόσχα για να σώσει λιοντάρια από ευθανασία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.01.2022
Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία ενός Ρώσου που πούλησε το σπίτι του στη Μόσχα και μετακόμισε στη Νότια Αφρική για να σώσει 8 λιοντάρια από τον θάνατο.
Ο Αλεξέι Τιχόνοφ, ένας βιολόγος από τη Μόσχα, ονειρευόταν από παιδί να έχει ένα λιοντάρι.
Πούλησε το διαμέρισμά του για να αγοράσει 8 λιοντάρια και να τα σώσει από τον θάνατο. Για να είναι κοντά στα αγαπημένα του ζώα και να τα κρατά ασφαλή μετακόμισε στη Νότια Αφρική, όπου εκεί αφιερώθηκε στη διάσωση λιονταριών από την αιχμαλωσία και το κυνήγι.
Αργότερα, άλλα δύο λιοντάρια βρέθηκαν υπό τη φροντίδα του, καθώς δόθηκαν στον Αλεξέι ως δώρο.
Τώρα υπό τη φροντίδα του έχει δέκα λιοντάρια. Για να έχουν τα άγρια ζώα του ένα σπίτι, ο Αλεξέι νοίκιασε έναν περιφραγμένο χώρο σε μία φάρμα, όπου δαπανά περίπου το 70% του εισοδήματός του.
Ο άνδρας περνά σχεδόν όλο του τον χρόνο με τα λιοντάρια του τα οποία έχουν γίνει η πραγματική του οικογένεια. Τα ταΐζει και παίζει μαζί τους, φροντίζοντας να είναι υγιή και να μην βαριούνται.
Σίμπα, η επιστροφή του Βασιλιά: Το λιονταράκι που σώθηκε από την «κόλαση» επιστρέφει στην Αφρική - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.11.2021
Σίμπα, η επιστροφή του Βασιλιά: Το λιονταράκι που σώθηκε από την «κόλαση» επιστρέφει στην Αφρική
Η πρόσφατη πρωτοβουλία του ήταν να δημιουργήσει το ίδρυμα «One Cat» για την προστασία των άγριων αυτών ζώων.
Στη Νότια Αφρική, υπάρχει ένα δημοφιλές και απάνθρωπο «χόμπι», στο οποίο τα λιοντάρια χρησιμοποιούνται ως θηράματα για κυνήγι, που ονομάζεται «canned hunting».
Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία εκτέλεση των ζώων αυτών.
Τα λιοντάρια είναι παγιδευμένα σε έναν περιφραγμένο χώρο, δεν έχουν πού να τρέξουν, οπότε αργά ή γρήγορα, όλα τους καταλήγουν ως τρόπαια χωρίς πολύ κυνηγητό.
«Κατοικίδιες» τίγρεις: Πρώην ακροβάτης δημιουργεί καταφύγιο για βασανισμένα άγρια ζώα στη Σιβηρία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.11.2021
«Κατοικίδιες» τίγρεις: Πρώην ακροβάτης δημιουργεί καταφύγιο για βασανισμένα άγρια ζώα στη Σιβηρία
Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν αυτή τη βάναυση «αναψυχή», οι αρχές της χώρας έχουν συντάξει έναν νόμο που θα απαγόρευε τελείως κάθε φάρμα και καταφύγιο με λιοντάρια, ανεξάρτητα από τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν αρχικά.
Και πριν μία φάρμα κλείσει, όλα τα ενήλικα λιοντάρια θα θανατώνονται.
Με την Αμερικανίδα συνάδελφό του Κλόντια και μια ομάδα ομοϊδεατών, ο Αλεξέι δημιούργησε το ίδρυμα One Cat, για την προστασία των λιονταριών στη Νότια Αφρική.
Υπάρχουν περίπου 10.000 λιοντάρια στη χώρα που απειλούνται εξαιτίας αυτού του νομοσχεδίου, αλλά το ίδρυμα του Αλεξέι ελπίζει να σώσει όσα μπορεί.
Δείτε περισσότερα εδώ: @living_with_lions
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала