Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον λύσει τον «γρίφο» της τροφοδοσίας στο διάστημα δίνει η NASA

CC0 / / Δίας και Καλλιστώ
Δίας και Καλλιστώ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.01.2022
Οι άνθρωποι του διαστήματος τρέφονται με προσυσκευασμένα γεύματα που δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους για τη διατήρηση μίας υγιεινής διατροφής.
Υψηλή αμοιβή σε όποιον βρει βιώσιμες λύσεις στο δύσκολο ζήτημα της διατροφής των αστροναυτών, δίνουν η NASA και η Καναδική Διαστημική Υπηρεσία.
Οι ειδικοί έχουν σπάσει τα κεφάλια τους για να βρουν ένα τρόπο να δίνονται στους αστροναύτες θρεπτικά γεύματα στο διάστημα σε μεγάλες αποστολές, όπως είναι η φιλόδοξη πολυετής αποστολή στον Άρη, που εξετάζει ο οργανισμός.
Μάλιστα, η NASA έχει φτιάξει και έναν διαγωνισμό με το όνομα Deep Space Food Challenge όπου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους για τεχνολογίες και συστήματα παραγωγής τροφίμων που όχι μόνο θα είναι εύγευστα και με ελάχιστους πόρους, αλλά και θα παράγουν όσο το δυνατόν λιγότερα απόβλητα.
Καλλιτεχνική αναπαράσταση του αστρικού συστήματος TOI 1338 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.01.2022
Αρχαιολογία στο διάστημα; Οι ερευνητές διεξάγουν έρευνα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
«Οι πρώιμες σεληνιακές αποστολές θα ξεκινήσουν χρησιμοποιώντας προσυσκευασμένα συστήματα τροφίμων παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) σήμερα. Αλλά η παράταση της διάρκειας των σεληνιακών αποστολών απαιτεί μείωση της εξάρτησης ανεφοδιασμού στη Γη έως ότου ένα σύστημα τροφίμων είναι έτοιμο να υποστηρίξει μια αποστολή στον Άρη», αναφέρει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα.
«Στο πλαίσιο αυτού, η NASA και η Καναδική Διαστημική Υπηρεσία (CSA) επικεντρώνονται στο πώς να εφοδιάσουν τα μέλη του πληρώματος με ένα βιώσιμο πρόγραμμα τροφίμων για όλες τις πλανητικές αποστολές μεγάλης διάρκειας» προστίθεται.
Τον περασμένο Οκτώβριο, η Φάση 1 του διαγωνισμού είδε 18 ομάδες να βραβεύονται συνολικά με 450.000 δολάρια για τις ιδέες τους με βάση το φαγητό που οραματίστηκαν να παράγουν.
Τα σχέδια αφορούσαν τεχνολογίες για την παραγωγή έτοιμων προς κατανάλωση τροφών, όπως ψωμί και σκόνες που δυνητικά θα υποστούν επεξεργασία έως την ανάπτυξη φυτών και μυκήτων.
Μάλιστα, έγιναν προτάσεις για μηχανικά τρόφιμα, όπως κύτταρα καλλιέργειας κρέατος, που θα θα παράγονται από το ίδιο το πλήρωμα.
To «Αίνιγμα» το εξωγήινο μαύρο διαμάντι 555, 55 καρατίων - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022
«Το Αίνιγμα»: Ένα εξωγήινο μαύρο διαμάντι 555 καρατίων από το διάστημα – Βίντεο
Κατά τη διάρκεια της Φάσης 2 του διαγωνισμού που ανακοινώθηκε τώρα, η NASA προέτρεψε τόσο τις νέες όσο και τις υπάρχουσες ομάδες να μπουν στη μάχη.
Οι ομάδες καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να επιδείξουν πρωτότυπα τεχνολογιών παραγωγής τροφίμων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξυπηρετήσουν μια τριετή αποστολή.
«Η υπέρβαση των ορίων της τεχνολογίας τροφίμων θα διατηρήσει τους μελλοντικούς εξερευνητές υγιείς και θα μπορούσε ακόμη και να βοηθήσει να ταΐσουν τους ανθρώπους εδώ στο σπίτι» επεσήμανε ο Τζιμ Ρόιτερ, αναπληρωτής διαχειριστής της Διεύθυνσης Αποστολής Διαστημικής Τεχνολογίας της NASA στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στην Ουάσινγκτον.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала