Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Ποιοι απέκτησαν «σούπερ ανοσία» κατά του κορονοϊού

© AP Photo / Marco UgarteУченик во время индивидуального занятия в школе в Истакалько, Мексика
Ученик во время индивидуального занятия в школе в Истакалько, Мексика - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.01.2022
Αποκαλυπτική νέα έρευνα δείχνει ποιοι κατάφεραν να αποκτήσουν «σούπερ ανοσία» κατά του κορονοϊού.
Νέα έρευνα ρίχνει «φως» σε δύο κατηγορίες ατόμων που έχουν επιτύχει «σούπερ ανοσία» κατά του κορονοϊού.
Η έρευνα, που διενεργήθηκε από ομάδα του Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον και δημοσιεύτηκε στο Science Immunology, δείχνει τρόπους για την ενίσχυση της ανοσίας έναντι της COVID-19.
Μεγαλύτερη προστασία, όπως φάνηκε, έχουν όσοι έχουν νοσήσει και στη συνέχεια εμβολιαστεί ή όσοι έχουν εμβολιαστεί και στη συνέχεια νοσήσει.
«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του εάν έχεις μολυνθεί και μετά εμβολιαστεί ή εάν έχεις εμβολιαστεί και μετά νοσήσει» σημείωσε ένας από τους συν-υπογράφοντες της έρευνας, ο Δρ Φικάντου Ταφέσε, επίκουρος καθηγητής μοριακής μικροβιολογίας και ανοσίας στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου.
«Σε καθεμία από τις περιπτώσεις, θα αποκτήσει μία πολύ, πολύ ισχυρή ανοσιακή απόκριση - εντυπωσιακά υψηλή» συμπλήρωσε.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Australian Open 2022 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.01.2022
Αθλητικά
Τσιτσιπάς, σκέτη... αμαρτία: Στα ημιτελικά του Australian Open με «μαγικό» τένις, 3-0 τον Σίνερ

Η έρευνα

Στην έρευνα συμμετείχαν 104 άτομα, όλοι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου που είχαν εμβολιαστεί με Pfizer, και χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: 42 που είχαν εμβολιαστεί και δεν είχαν νοσήσει, 31 που είχαν εμβολιαστεί αφού είχαν νοσήσει και 31 που είχαν μολυνθεί και μετά εμβολιαστεί.
Ελέγχοντας την ηλικία, το φύλο και τον χρόνο από τον εμβολιασμό και τη μόλυνση, οι ερευνητές έλαβαν δείγματα αίματος από κάθε συμμετέχοντα και εξέθεσαν τα δείγματα σε τρεις παραλλαγές του ζωντανού ιού SARS-CoV-2 σε ένα εργαστήριο Βιοασφάλειας Επιπέδου 3 στην πανεπιστημιούπολη.
Όπως φάνηκε, οι δύο τελευταίες κατηγορίες είχαν καλύτερα αποτελέσματα. Ειδικότερα, τα αντισώματά τους ήταν τουλάχιστον 10 φορές πιο ισχυρά σε σχέση με την ανοσία που ανάπτυξαν όσοι απλώς εμβολιάστηκαν.
Η μελέτη έγινε πριν από την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, αλλά οι ερευνητές αναμένουν ότι οι ανοσοαποκρίσεις θα είναι παρόμοιες.
«Η πιθανότητα να μολυνθούμε είναι υψηλή επειδή υπάρχει τόσος ιός γύρω μας αυτή τη στιγμή», είπε ο Ταφέσε.
«Αλλά είμαστε καλύτερα με το να εμβολιαζόμαστε. Και αν έρθει ο ιός, θα έχουμε πιο ήπια μόλυνση και θα καταλήξουμε με αυτή τη σούπερ ανοσία» κατέληξε.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала