Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτό είναι το συνθεσάιζερ που «τραγουδά» για εσάς τις μελωδίες που θέλετε

CC0 / / Πιάνο
Πιάνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.01.2022
Ένα συνθεσάιζερ της ιαπωνικής εταιρείας Casio μπορεί να «τραγουδά» για εσάς τις μελωδίες που θέλετε και που μπορείτε να στείλετε στο μουσικό όργανο ακόμα και μέσα από το smartphone σας.
Η ιαπωνική εταιρεία Casio παρουσίασε, στις 20 Ιανουαρίου, ένα συνθεσάιζερ με πρόσθετη λειτουργία σύνθεσης ομιλίας που αντικαθιστά πλήρως τον ξεχωριστό κωδικοποιητή της φωνής και δεν χρειάζεται πλέον να τραγουδάτε σε μικρόφωνο για την εγγραφή του φωνητικού μέρους μιας σύνθεσης.
Ακόμα, η νέα φωνητική σύνθεση καθιστά περιττή την ύπαρξη προηγούμενων ηχογραφήσεων για τη δημιουργία της φωνητικής μελωδίας, ενώ το κείμενο που θα τραγουδηθεί, μπορεί να σταλεί στο συνθεσάιζερ ακόμα και μέσω μιας εφαρμογής από ένα smartphone.
Βενετία, Ιταλία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.01.2022
Κόσμος
Ιταλία: Πρόστιμο σε τουρίστρια γιατί κολύμπησε τόπλες κοντά σε ιστορικό μνημείο της Βενετίας
Εν συνεχεία, οι νότες προσαρμόζονται με το ίδιο το συνθεσάιζερ ενώ ένα ενσωματωμένο ηχείο «τραγουδά» τη μελωδία που δημιουργήθηκε σε πραγματικό χρόνο.
Όπως αναφέρεται λεπτομερώς σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι φράσεις μπορούν να παιχτούν όλες ταυτόχρονα, σύμφωνα με έναν καθιερωμένο ρυθμό ή ανά συλλαβή, καθώς παίζονται νέες νότες, συνδεδεμένες μεταξύ τους ή όχι. Οι φράσεις μπορούν επίσης να συνδυαστούν μαζί με τη μελωδία για την αναπαραγωγή ολοκληρωμένων τραγουδιών.
Πάντως, οι χρήστες του νέου Casiotone CT-S1000V έχουν στη διάθεσή τους 22 τύπους φωνής, συμπεριλαμβανομένων επεξεργασμένων χορωδιών, ρομποτικών φωνών, εφέ talk box, κωδικοποίησης φωνής. Με τη σειρά τους, οι επεξεργαστές της συσκευής επιτρέπουν τη δειγματοληψία έως και δέκα δευτερολέπτων ήχου υψηλής ποιότητας που αποστέλλεται μέσω στερεοφωνικής εισόδου.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала