Κορονοϊός και γονιμότητα: Η «ύπουλη» συνέπεια της νόσησης στους άντρες

CC0 / / Άνδρας θλιμμένος στο κρεβάτι
Άνδρας θλιμμένος στο κρεβάτι  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.01.2022
Σύμφωνα με το «American Journal of Epidemiology», οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι ο κορονοϊός μειώνει τη γονιμότητα των μη εμβολιασμένων ανδρών.
Κάποιοι άνθρωποι σε αναπαραγωγική ηλικία παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά της COVID-19, επειδή ανησυχούν σχετικά με τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στη γονιμότητά τους. Η άρνηση να εμβολιστούν, όμως, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία των ανδρών, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας επιστημονικής μελέτης που δημοσιεύθηκαν στο «American Journal of Epidemiology».
«Ο κορονοϊός SARS-CoV-2 μπορεί να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη μείωση της ανδρικής γονιμότητας, ενώ ο εμβολιασμός […] δεν μειώνει τη γονιμότητα σε κανέναν από τους συντρόφους» αναφέρεται στο άρθρο.
Επιπλέον, οι επιστήμονες δεν ανακάλυψαν καμία αρνητική επίδραση του εμβολιασμού στις γυναίκες που είχαν σκοπό να αποκτήσουν παιδί, σημειώνοντας ότι μόνο ο κορονοϊός, και όχι ο εμβολιασμός, αποτελεί απειλή για την υγεία.
Παιδιά με COVID-19 - Sputnik Ελλάδα
Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала