Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Apple: Έδωσε πάνω από 100.000 δολάρια σε φοιτητή που εντόπισε κενό ασφαλείας

CC0 / / MacBook της Apple
MacBook της Apple - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.01.2022
Το ποσό των 100.500 δολαρίων έλαβε από την Apple ένας φοιτητής κυβερνοασφάλειας, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (25/01), καθώς ανακάλυψε κενό ασφαλείας μέσω του Safari και του iCloud.
Ένας Αμερικανός φοιτητής κυβερνοασφάλειας πήρε το ποσό των 100.500 δολαρίων από την Apple, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (25/01), αφού εντόπισε ένα κενό ασφαλείας στο πρόγραμμα περιήγησης του Safari και στο cloud δεδομένων, δηλαδή στο iCloud.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Apple Insider, ο Ράιαν Πίκρεν, ο οποίος είχε εντοπίσει προηγουμένως μια ευπάθεια στην κάμερα του iPhone και του Mac, ανακάλυψε ότι το εν λόγω κενό ασφαλείας μπορεί να αφήσει τις συσκευές εντελώς εκτεθειμένες λόγω προβλημάτων στο Safari και στο iCloud.
Google - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.01.2022
Google Chrome: Το νέο κόλπο που θα κρατήσει μυστικές τις "αταξίες" σου στο Ίντερνετ
Η σχετική περιγραφή του κενού ασφαλείας, σύμφωνα με τον Ράιαν Πίκρεν, αναφέρει ότι παρέχεται στον πιθανό εισβολέα πλήρης σύνδεση σε όλους τους λογαριασμούς χρηστών, πρόσβαση σε συστήματα πληρωμών, καθώς και στις άδειες χρήσης της κάμερας, του μικροφώνου και του γενικότερου περιεχομένου της οθόνης.
Για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά, αρκεί ο πιθανός εισβολέας να κατεβάσει συγκεκριμένο αρχείο και να το ανοίξει. Σύμφωνα με τον Ράιαν Πίκρεν, αυτό σημαίνει ότι η Apple δεν θεώρησε ρεαλιστικό το προαναφερθέν σενάριο hacking όταν εφάρμοσε για πρώτη φορά αυτούς τους τύπους αρχείων στο πρόγραμμα περιήγησης του Safari.
Χάρη σε αυτή την ανακάλυψη, ο φοιτητής έλαβε το μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει ποτέ η Apple σε όσους έχουν εντοπίσει σφάλματα, αν και το συγκεκριμένο έχει ήδη διορθωθεί.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала