Υψηλή πίεση: Ο χυμός «υπερόπλο» που βοηθά στην υπέρταση και την καρδιά

CC0 / / Χυμός πορτοκαλιού
Χυμός πορτοκαλιού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.01.2022
Σύμφωνα με την Daily Express, ο χυμός πορτοκαλιού βοηθάει στη μείωσης της πίεσης.
Ένα μεγάλο ποτήρι χυμού πορτοκαλιού μειώνει την αρτηριακή πίεση ενώ η τακτική κατανάλωση του χυμού βοηθά στην αποφυγή καρδιακών προβλημάτων, αναφέρεται στη βρετανική εφημερίδα «Daily Express».
Η καθηγήτρια Κέρι Ράξτον από το ερευνητικό κέντρο «Fruit Juice Science Center» στο Βέλγιο περιέγραψε τις ιδιότητες του δημοφιλούς χυμού.
Επισήμανε ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού πορτοκαλιού σε καθημερινή βάση μειώνει τη συστολική αρτηριακή πίεση κατά τρία χιλιοστά στήλης υδραργύρου και τη διαστολική σχεδόν κατά δύο χιλιοστά.
«Τόσο τα πορτοκάλια όσο και ο χυμός πορτοκαλιού περιέχουν τη φυτική πολυφαινόλη που ονομάζεται εσπεριδίνη, η οποία χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία μας, και επιτρέπει στον οργανισμό να πραγματοποιεί πιο εύκολα τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
Απορροφάται πιο αποτελεσματικά από τον χυμό παρά από τα πορτοκάλια, επειδή η μικρή ποσότητα φυτικών ινών στα πορτοκάλια εμποδίζει τον οργανισμό να απορροφήσει την εσπεριδίνη. Ο χυμός πορτοκαλιού λειτουργεί επίσης ως πηγή καλίου που βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης» εξήγησε η Ράξτον.
Γυναίκα πίνει τσάι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 22.01.2022
Το αφέψημα που παρατείνει τη ζωή, μειώνει τη χοληστερόλη και καταπολεμά την υπέρταση
Σύμφωνα με την ειδικό, η εσπεριδίνη στον ανθρώπινο οργανισμό, όταν αφομοιωθεί, μετατρέπεται σε εσπερετίνη.
«Μια νέα ουσία στο αίμα μας που ονομάζεται εσπερετίνη βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να έχει σημαντική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, ειδικά για όσους διατρέχουν κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου» πρόσθεσε.
Η υψηλή πίεση του αίματος, γνωστή και ως αρτηριακή υπέρταση, είναι η αυξημένη πίεση του αίματος στο εσωτερικό του τοιχώματος των μεγάλων αρτηριών του σώματος. Η αρτηριακή πίεση καταγράφεται με δύο αριθμούς και μετριέται σε χιλιοστά στήλης υδραργύρου.
Ο μεγαλύτερος αριθμός αποτελεί τη συστολική πίεση και ο μικρότερος καταγράφει τη διαστολική. Αρτηριακή υπέρταση εμφανίζουν τα άτομα στα οποία είτε η συστολική τους πίεση καταγράφεται ≥ 140 χιλιοστά στήλης υδραργύρου είτε η διαστολική τους είναι ≥ 90 χιλιοστά στήλης υδραργύρου.
Στην εμφάνιση υπέρτασης συμβάλλουν πάνω από 20 συνδυασμοί στον ανθρώπινο γενετικό κώδικα.
Χυμοί φρούτων - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.11.2021
Υπέρταση: Το ρόφημα που ρίχνει την πίεση μέσα σε λίγες ώρες
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, στα τέλη του 2020, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως υπέφεραν από υπέρταση, ένας στους τρεις από αυτούς δεν γνώριζε τη διάγνωσή του επειδή μόνο ένας στους δέκα υπερτασικούς απευθύνεται σε γιατρό.
Χυμοί φρούτων - Sputnik Ελλάδα
Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала