Υψηλή χοληστερόλη: Πώς τα δάχτυλα φανερώνουν την πάθηση

© Φωτογραφία : pixabay.comπαλάμες των χεριών και χοληστερόλη
παλάμες των χεριών και χοληστερόλη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.01.2022
Συμπτώματα ακόμα και στα δάχτυλα μπορεί να υποδεικνύουν ότι κάποιος ενδεχομένως να έχει υψηλή χοληστερόλη, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.
Η υψηλή χοληστερόλη είναι μια σοβαρή κατάσταση που βλάπτει την υγεία των αγγείων. Όταν τα λιπαρά μόρια συμβάλλουν στον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες, τότε τα βασικά θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο φτάνει με δυσκολία σε ζωτικά όργανα μέσω του αίματος. Ένα σημάδι ότι οι αρτηρίες φράσσονται, μπορεί να επηρεάσει τα δάχτυλα.

Τα σημάδια της υψηλής χοληστερόλης στα δάχτυλα

Οι επιπλοκές που σχετίζονται με την περιφερική αρτηριακή νόσο εστιάζουν συχνά στα πόδια λόγω της σωματικής καταπόνησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, τα προειδοποιητικά σημάδια της νόσου μπορεί να εμφανιστούν στους βραχίονες ως αποτέλεσμα της ανεπαρκούς ροής αίματος στα άκρα.
Ηλικιωμένος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 26.01.2022
Ποιο αίσθημα θα μπορούσε να δείξει τον διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου - Έρευνα
Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως διαλείπουσα χωλότητα, η οποία συνήθως χαρακτηρίζεται ως πόνος που επηρεάζει τη γάμπα και σπανιότερα τον μηρό και τους γλουτούς.
Τα συμπτώματα στα μπράτσα μπορεί να περιλαμβάνουν προσωρινό πόνο, δυσφορία, κράμπες ή βάρος που είναι κυρίως αισθητό, όταν χρησιμοποιείτε το άκρο.
Το Αγγειολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, σε σχετική δημοσίευση, αναφέρει: «Καθώς η αρτηριακή νόσος του βραχίονα συνεχίζει να εξελίσσεται, το δάχτυλό σας μπορεί να πονούν, ακόμα και σε επώδυνο βαθμό, όταν ξεκουράζεστε. Επίσης, μπορεί να αντιμετωπίσετε αξιοσημείωτες αλλαγές στο δέρμα τόσο στα δάχτυλα όσο και τα χέρια σας, μιας και τα δάχτυλά σας μπορεί να γίνουν είτε ανοιχτόχρωμα ή ακόμα και μπλε και ολόκληρο το χέρι σας μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες».
Άνδρας θλιμμένος στο κρεβάτι  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.01.2022
Κορονοϊός και γονιμότητα: Η «ύπουλη» συνέπεια της νόσησης στους άντρες
Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις, ωστόσο, όταν ο πόνος γίνεται έντονος ή η ροή του αίματος εμποδίζεται εντελώς, μπορεί να απαιτηθεί ακόμα και χειρουργική επέμβαση. Πάντως, η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης.
Μέτρηση πίεσης - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας, δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала