Καρκίνος: Το διάσημο ορεκτικό που είναι επικίνδυνο για την εμφάνιση της θανατηφόρας ασθένειας

© ΦωτογραφίαΠαστά ψάρια
Παστά ψάρια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.01.2022
Τα παστά τρόφιμα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.
Ο φαρμακοποιός Χουσεϊν Αμπντέ συμβούλεψε να μην καταναλώνουμε παστά ψάρια, καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Express».
Τα παστά ψάρια είναι ένας δημοφιλής μεζές στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπου χρησιμοποιούνται συχνά ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο με ρύζι.
Όπως και τα επεξεργασμένα κρέατα (μπέικον, σαλάμι, λουκάνικα), τα παστά ψάρια κατατάσσονται στις τροφές που είναι επικίνδυνες για πρόκληση καρκίνου στον άνθρωπο, υπογράμμισε ο ειδικός.
Σολομός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.09.2020
Ειδικός αποκαλύπτει ποια ψάρια κάνουν καλό στην υγεία μας
Σύμφωνα με τον Χουσεϊν Αμπντέ, η διαδικασία για το πάστωμα των ψαριών και τη διατήρησή τους οδηγεί στον σχηματισμό υποπροϊόντων που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.
Όπως σημείωσε, κάθε παστό, μαρινάτο και καπνιστό προϊόν σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου και του παχέος εντέρου.
Καταλήγοντας, συμβούλεψε να αποφεύγουμε τη συχνή κατανάλωση τέτοιων προϊόντων.
Καρκινικά κύτταρα - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας, δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала