Ο φαρμακοποιός Χουσεϊν Αμπντέ συμβούλεψε να μην καταναλώνουμε παστά ψάρια, καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Express». Τα παστά ψάρια είναι ένας δημοφιλής μεζές στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπου χρησιμοποιούνται συχνά ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο με ρύζι. Όπως και τα επεξεργασμένα κρέατα (μπέικον, σαλάμι, λουκάνικα), τα παστά ψάρια κατατάσσονται στις τροφές που είναι επικίνδυνες για πρόκληση καρκίνου στον άνθρωπο, υπογράμμισε ο ειδικός.Σύμφωνα με τον Χουσεϊν Αμπντέ, η διαδικασία για το πάστωμα των ψαριών και τη διατήρησή τους οδηγεί στον σχηματισμό υποπροϊόντων που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Όπως σημείωσε, κάθε παστό, μαρινάτο και καπνιστό προϊόν σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου και του παχέος εντέρου. Καταλήγοντας, συμβούλεψε να αποφεύγουμε τη συχνή κατανάλωση τέτοιων προϊόντων.
Τα παστά τρόφιμα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.
Ο φαρμακοποιός Χουσεϊν Αμπντέ συμβούλεψε να μην καταναλώνουμε παστά ψάρια, καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Express».
Τα παστά ψάρια είναι ένας δημοφιλής μεζές στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπου χρησιμοποιούνται συχνά ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο με ρύζι.
Όπως και τα επεξεργασμένα κρέατα (μπέικον, σαλάμι, λουκάνικα), τα παστά ψάρια κατατάσσονται στις τροφές που είναι επικίνδυνες για πρόκληση καρκίνου στον άνθρωπο, υπογράμμισε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον Χουσεϊν Αμπντέ, η διαδικασία για το πάστωμα των ψαριών και τη διατήρησή τους οδηγεί στον σχηματισμό υποπροϊόντων που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.
Όπως σημείωσε, κάθε παστό, μαρινάτο και καπνιστό προϊόν σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου και του παχέος εντέρου.
Καταλήγοντας, συμβούλεψε να αποφεύγουμε τη συχνή κατανάλωση τέτοιων προϊόντων.
Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας, δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.
Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συνομιλία επειδή έχετε παραβεί τους κανόνες σχολιασμού.
Μπορείτε να συμμετέχετε ξανά στη συνομιλία σε: ∞.
Εάν δεν συμφωνείτε με τον αποκλεισμό, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας
Η συνομιλία είναι πλέον κλειστή. Έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε στη συζήτηση για 24 ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου.