Προσοχή: Γιατί δεν πρέπει να μένει ανοικτό το Bluetooth στο κινητό

© Φωτογραφία : CC0Υπολογιστής και τηλέφωνο στο σπίτι
Υπολογιστής και τηλέφωνο στο σπίτι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.01.2022
Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε ανοικτό το Bluetooth στο κινητό σας. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από αυτούς.
Η τεχνολογία Bluetooth δεν είναι ιδιαίτερα νέα και με το πέρασμα των χρόνων γίνεται όλο και πιο ασφαλής. Οι νεότερες εκδόσεις της τεχνολογίας, όμως, ενέχουν μικρότερο κίνδυνο για τους χρήστες.
Ειδικότερα, υπάρχουν μερικά «τρωτά» σημεία αν αφήνετε το Bluetooth της συσκευής σας συνεχώς ανοιχτό.
Ενώ τα περισσότερα gadget που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια ζητούν επιβεβαίωση από τον χρήστη για τη σύνδεση συσκευών μέσω Bluetooth, υπάρχουν παλιότερες συσκευές που δεν το κάνουν. Στην τελευταία περίπτωση, ένας χάκερ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει σύζευξη με μια συσκευή μέσω Bluetooth –εν αγνοία του ιδιοκτήτη– και να κλέψει ή να θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά του δεδομένα.
«Θα πρέπει να έχετε πάντα απενεργοποιημένο το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε, για να κρατάτε μακριά τους χάκερ» υπογραμμίζει το «GlobalSign».
Οι χάκερ θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της ασύρματης σύζευξης για να παρακολουθούν τον χρήστη. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο συνιστάται η απενεργοποίηση του Bluetooth όταν δεν χρησιμοποιείται. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι νεότερες εκδόσεις της τεχνολογίας έχουν «φροντίσει» για την εξάλειψη αυτού.
Μέσω Bluetooth, ένας χάκερ θα μπορούσε επίσης να καταστρέψει μια συσκευή, να την αποκλείσει από τη λήψη τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων, ακόμη και να εξαντλήσει την μπαταρία της, σύμφωνα με το «Web Root».
Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι σε αντίθεση με άλλες επιθέσεις χάκερ που μπορούν να πραγματοποιηθούν από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, για να γίνει επίθεση σε μια συσκευή μέσω του Bluetooth της, πρέπει ο άγνωστος να βρίσκεται κοντά.
Η απενεργοποίηση του Bluetooth εάν δεν το χρησιμοποιείτε, ειδικά όταν βρίσκεστε σε μέρη με πολύ κόσμο, θα μειώσει τους περισσότερους από τους αναφερόμενους κινδύνους.
Επίσης, για την εγγύηση της ασφάλειας μιας συσκευής, συνιστάται να τη διατηρείτε πάντα ενημερωμένη και να μην αποδέχεστε ποτέ αιτήματα σύνδεσης μέσω Bluetooth από αγνώστους.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала