Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εισαγγελέας για εμπλοκή Γεωργιάδη στην υπόθεση Novartis: Είτε δεν δωροδοκήθηκε είτε δεν το κατάλαβε

Άδωνις Γεωργιάδης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.02.2022
Τι περιέχει η απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα που βάζει στο αρχείο την εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη στην υπόθεση Novartis.
Στο αρχείο μπήκε η δικογραφία για την υπόθεση Novartis, όσον αφορά στους κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, έπειτα από απόφαση των Οικονομικών Εισαγγελέων.
Σήμερα, λοιπόν, και μετά τον καταιγισμό αντιπαραθέσεων στη Βουλή για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε και κατέθεσε στη Βουλή την απόφαση αρχειοθέτησης από τον Οικονομικό Εισαγγελέα για την υπόθεση Novartis.
Ειδικότερα, η απόφαση έκτασης 73 σελίδων του Οικονομικού Εισαγγελέα, κ. Καψιμάλη επί της ουσίας απαλλάσσει τον νυν υπουργό Ανάπτυξης από τις κατηγορίες για τη Novartis.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν ότι είχε εκδώσει μια υπουργική απόφαση του 2013 που επέτρεπε στη Novartis να πετυχαίνει υψηλότερες τιμές στην αγορά για τα φάρμακά της.
Τα γραφεία της Novartis στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.01.2022
Ελλάδα
Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο οι δικογραφίες για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο
Ο Οικονομικός Εισαγγελέας, λοιπόν, αναφέρει ότι δεν ήταν ο κ. Γεωργιάδης αυτός που εξέδωσε την επίμαχη απόφαση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ. Καψιμάλης εξέτασε τους λογαριασμούς του Άδωνι Γεωργιάδη και αποφαίνεται πως:

«Οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρηθεί να συνδεθεί πράξη δωροδοκίας με τη συγκεκριμένη ενέργεια συγκρούεται ευθέως με τη λογική. Σε κάθε περίπτωση, ο Α. Γεωργιάδης ή εάν έχει δωροδοκηθεί είναι άτομο χαρακτηριστικής κουφότητας που δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει και γιατί το πράττει ή είναι αμέτοχος δωροδοκίας».

Με απλά λόγια, ο Εισαγγελέας λέει ότι είτε ο κ. Γεωργιάδης δεν κατάλαβε ότι δωροδοκήθηκε είτε δεν δωροδοκήθηκε.
Επειδή εξετάστηκαν οι λογαριασμοί του και δεν προέκυψε ούτε εισροή χρημάτων από τη Novartis αλλά ούτε και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η υπόθεση για τον κ. Γεωργιάδη τέθηκε οριστικά στο αρχείο
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала