Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Ήλιος έχει «ιδιοκτήτρια»: Η Ισπανίδα που προσπάθησε να τον πουλήσει

© Φωτογραφία : Instagram / Cosmic BackroundO ήλιος και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
O ήλιος και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.02.2022
Φαίνεται ότι βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του ήλιου. Τι ισχυρίζεται η Ισπανίδα από τη Γαλικία.
Η Ισπανίδα Άνχελες Ντουράν ισχυρίζεται ότι ο Ήλιος της ανήκει. Τον έβγαλε μάλιστα προς πώληση στην πλατφόρμα δημοπρασιών eBay και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πιθανή δίκη.
Ο ήλιος αποτελεί ένα αστέρι με ακτίνα περίπου 700.000 χιλιομέτρων και είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, αλλά τώρα κινδυνεύει να χάσει την ιδιότητά του ως ένα καθολικό παγκόσμιο αγαθό και να μεταφερθεί στα χέρια ενός συγκεκριμένου ατόμου.
Αυτό ισχυρίζεται η Άνχελες Ντουράν, μια γυναίκα από τη Γαλικία που το κατέγραψε σε συμβολαιογραφική πράξη το 2010 ως δικό της και που τώρα περιμένει μια δίκη για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να θεωρηθεί ιδιοκτήτρια ή όχι.
Το 2013 δε, η κα Ντουράν αποφάσισε να τον βγάλει προς πώληση. Και μάλιστα σε τμήματα, σαν να ήταν χωράφι. Η Γαλικιανή, με σπουδές ψυχολογίας, νοσηλευτικής, εγκληματολογίας και νομικής, αποφάσισε να ανεβάσει το απόκτημά της στο eBay. Τόσο στις ισπανική όσο και στην ιταλική του έκδοση. Η πλατφόρμα δημοπρασιών μπλόκαρε τη δημοπρασία και επέλεξε να την καταγγείλει.
Σύμφωνα με την ίδια, ο στόχος της είναι παράδοξος: σκοπεύει να «τεμαχίσει» το άστρο και να βοηθήσει όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Ήλιος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.12.2021
Ήλιος: Σε πόσο χρόνο θα σβήσει και θα εξασθενίσει τελικά το φως του;
Ως άλλος Ρομπέν των Δασών, ισχυρίζεται ότι δεν ήθελε καμία εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας να διεκδικήσει την ιδιοκτησία του και, έτσι, να αποκομίσει κέρδος από αυτό σε βάρος των καταναλωτών.
Επιπλέον, σκοπεύει να «επενδύσει ξανά» σε όσους «το έχουν πραγματικά ανάγκη». Όπως αναφέρθηκε, το 90% του εισοδήματος από τις πωλήσεις θα πήγαινε στην κυβέρνηση για χρήση στην υγεία, τις συντάξεις ή την εκπαίδευση (συγκεκριμένα, 50% για το ισπανικό κράτος, 20% για συντάξεις, 10% για έρευνα και 10% για την εξάλειψη της πείνας). Το υπόλοιπο 10% θα ήταν για τον εαυτό της. Και πιο συγκεκριμένα, για να ιδρύσει έναν σύλλογο για να βοηθήσει «όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».
Η κα Ντουράν μάλιστα ισχυρίζεται ότι έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι «της ανήκει» ο Ήλιος ήδη από το 2010.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала