Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

ΔΝΤ: Η πανδημία παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία

© AFP 2022 / SPENCER PLATTΠανδημία COVID-19
Πανδημία COVID-19 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Η καταπολέμηση της πανδημίας της COVID-19 θα βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει γρηγορότερα και θα μειώσει τον πληθωρισμό, σύμφωνα με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η πανδημία του κορονοϊού παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία και συμβάλλει στην αύξηση του πληθωρισμού σε πολλές χώρες, δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κατά τη διάρκεια του φόρουμ που οργάνωσε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Η Γκεοργκίεβα προέτρεψε να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για την αύξηση των εμβολιασμών και την ενίσχυση της άμυνας κατά του κορονοϊού.
Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Ελλάδα
ΔΝΤ: Έτοιμο να βοηθήσει οικονομικά τρίτες χώρες αν η κατάσταση στην Ουκρανία το απαιτήσει
Σύμφωνα με την ίδια, αυτές οι προσπάθειες θα βοηθήσουν αφενός στον περιορισμό των διαταραχών που παρατηρούνται αυτή την περίοδο στην εφοδιαστική αλυσίδα και αφετέρου στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, αλλά και των αυξήσεων των επιτοκίων που εξετάζουν τώρα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες κεντρικές τράπεζες.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι ο πληθωρισμός αποδείχθηκε «πιο σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα» από το αναμενόμενο και είπε ότι οι οικονομολόγοι είχαν υποτιμήσει τον αντίκτυπο της καθυστερημένης κατανάλωσης και του σοκ της κλιματικής κρίσης στις τιμές των τροφίμων.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала