Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

«El Pais»: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είπαν στη Ρωσία ότι απέχουν από την ανάπτυξη πυρηνικών στην ανατολική Ευρώπη

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΤα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες
Τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ φέρεται να έχουν διαμηνύσει στη Μόσχα ότι δεν θα αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στην ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας.
Δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais» αναφέρει ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είπαν στη Ρωσία πως απέχουν από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Ανατολική Ευρώπη.
Νωρίτερα, η ρωσική κυβέρνηση εξέφρασε τις ανησυχίες της για τη στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της και για τα σχέδια της Συμμαχίας για περαιτέρω επέκταση προς ανατολάς, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας.
Το ΝΑΤΟ είπε στη Ρωσία ότι δεν επιθυμεί μία αντιπαράθεση με την Μόσχα, αλλά δεν θα συμβιβαστεί πάνω σε βασικά ζητήματα, σύμφωνα με την απάντηση της Συμμαχίας στις ρωσικές προτάσεις ασφαλείας, αναφέρει η «El Pais».
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εξετάσουν την πιθανότητα να υπογράψουν ένα έγγραφο με τη Ρωσία για ζητήματα ασφαλείας κοινού συμφέροντος, γνωστοποιεί η εφημερίδα, επικαλούμενη την απάντηση των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στις ρωσικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας που ήρθαν στην κατοχή τους.
«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε συμφωνίες ή ρυθμίσεις με τη Ρωσία σε διμερή θέματα, συμπεριλαμβανομένων γραπτών και υπογεγραμμένων οργάνων, για να απευθύνουμε τις ανησυχίες μας γύρω από την ασφάλεια» αναφέρει το έγγραφο.
Η ισπανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στην απάντησή τους στη Ρωσία, είπαν ότι οι προτάσεις της Μόσχας θα μπορούσαν να είναι το αντικείμενο ενός εποικοδομητικού διαλόγου.
Διπλωματική πηγή, επιβεβαίωσε στο Sputnik, την αυθεντικότητα της απάντησης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στις ρωσικές προτάσεις ασφαλείας, που δημοσίευσε η ισπανική εφημερίδα.
Αμερικανοί στρατιώτες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Κόσμος
Πολωνία: Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους – Στέλνουν περισσότερα στρατεύματα
Η Μόσχα δημοσίευσε τις προτάσεις της για την ασφάλεια στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ στα τέλη του 2021, καθώς οι εντάσεις φούντωναν γύρω από την Ουκρανία. Η Ρωσία ζήτησε συγκεκριμένα εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί προς την Ανατολή, για να συμπεριλάβει Ουκρανία και Γεωργία.
Τους τελευταίους μήνες, χώρες της Δύσης έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και πως σχεδιάζει να επιτεθεί στην γειτονική χώρα.
Η Μόσχα έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς, τους οποίους θεωρεί ως πρόφαση του ΝΑΤΟ για στρατιωτική ανάπτυξη κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και σχέδιό του για περαιτέρω επέκταση προς την Ανατολή.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала