Όμικρον 2: Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξετε

CC0 / / Μετάλλαξη Όμικρον
Μετάλλαξη Όμικρον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Η νέα υπομετάλλαξη της νόσου COVID-19, με την ονομασία Όμικρον 2, φαίνεται να εξαπλώνεται ταχύτατα σε πολλές περιοχές, όπως στη Δανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, και η επιστημονική κοινότητα την παρακολουθεί.
Ένα νέο υποστέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, που ονομάζεται επίσημα «BA.2» και ανεπίσημα Όμικρον 2, έχει εμφανιστεί και εξαπλώνεται ταχύτατα.
Μάλιστα, σύμφωνα με υγειονομικούς φορείς τους οποίους επικαλείται η «Express» σε σχετική δημοσίευση, το στέλεχος BA.2 θεωρείται ότι είναι ένα υποστέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον (BA.1) που έχει τη δυνατότητα να εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα, με βασικά συμπτώματα τα οποία πρέπει να προσέξετε.
Θρόμβωση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.02.2022
Θρόμβωση: Αυτές είναι οι βασικές αιτίες για την εμφάνιση θρόμβων

Ποια είναι τα συμπτώματα της Όμικρον 2

Τα κύρια συμπτώματα της νόσου COVID-19 από την υπομετάλλαξη Όμικρον 2, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), συνεχίζουν να είναι ο υψηλός πυρετός, ο συνεχής βήχας, η απώλεια ή η αλλαγή στην αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης.
Επισημαίνεται ότι τα συμπτώματα ειδικά για τη μετάλλαξη Όμικρον δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, αλλά αυτά μπορεί να εντοπιστούν με την πάροδο του χρόνου.
Ακόμα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της εφαρμογής για την παρακολούθηση του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ονομασία «ZOE Study», δέκα είναι τα κύρια συμπτώματα που ενδεχομένως να δείχνουν τη νόσο COVID-19.
Ως εκ τούτου, τα βασικά συμπτώματα της νόσου COVID-19 είναι τα εξής:
Καταρροή ή βουλωμένη μύτη.
Αίσθημα κόπωσης.
Πονοκέφαλος.
Συνεχής βήχας.
Δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή.
Πόνοι στους μύες ή στο σώμα.
Απώλεια της αίσθησης της γεύσης ή της όσφρησης.
Πονόλαιμος.
Ναυτία ή έμετος.
Διάρροια.
Πόνος στο χέρι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.02.2022
Καρκίνος: Πότε ο πόνος στο χέρι είναι σημάδι της νόσου

Πόσο επικίνδυνη είναι η υπομετάλλαξη Όμικρον 2

Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες δεν φαίνεται να ανησυχούν υπερβολικά για αυτή τη νέα υπομετάλλαξη.
Ο Άντερς Φόμσγκααρντ, επικεφαλής ιατρός και ερευνητής ιών στο Statens Serum Institut (SSI) στη Δανία, όπου η Όμικρον 2 είναι το κυρίαρχο στέλεχος, δεν θεωρεί αυτή τη νέα μετάλλαξη πιο επικίνδυνη από την προηγούμενη που έχει εντοπιστεί.
Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις του στο δίκτυο TV2, ο Άντερς Φόμσγκααρντ ανέφερε: «Δεν μπορούμε να δούμε ακόμα σημαντικές διαφορές σε όσους έχουν μολυνθεί με την Όμικρον 2 όσον αφορά στην ηλικία, στους εμβολιασμένους ή μη, στις πρωτοφανείς λοιμώξεις, στην ασθένεια ή στη γεωγραφική εξάπλωση. Οπότε, προφανώς δεν υπάρχει ακόμα τίποτα που να λέει ότι ο ένας πρέπει να συμπεριφέρεται διαφορετικά από τον άλλον».
Από την πλευρά της, η Δρ. Μίρα Τσαρντ, διευθύντρια περιστατικών της νόσου COVID-19 στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), τόνισε: «Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να καθοριστεί εάν η Όμικρον 2 προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια από την Όμικρον, αλλά τα δεδομένα είναι περιορισμένα και η UKHSA συνεχίζει να ερευνά».
Γιατρός - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала