Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Pfizer - BioNTech: Θέλουν έκτακτη έγκριση σχετικά με το εμβόλιό τους για παιδιά κάτω των πέντε ετών

© Φωτογραφία : SOOCΕμβολιασμός με το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός με το εμβόλιο της Pfizer - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Τη διαδικασία για έκτακτη έγκριση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech για τη νόσο COVID-19 όσον αφορά στη χορήγησή του σε παιδιά κάτω των πέντε ετών, άρχισαν οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (01/02).
Οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNTech δήλωσαν, την Τρίτη (01/02), ότι αναζητούν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο τους κατά του κορονοϊού για χρήση σε παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι μηνών και τεσσάρων ετών.
Χαρακτηριστικά, στη σχετική ανακοίνωση των Pfizer και BioNTech επισημαίνεται: «Η Pfizer Inc. και η BioNTech SE ανακοίνωσαν, σήμερα (01/02), ότι μετά από αίτημα της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), οι εταιρείες άρχισαν μια κυλιόμενη υποβολή για την τροποποίηση της εξουσιοδότησης χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) του εμβολίου Pfizer/BioNTech για τη νόσο COVID-19 για να περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως τεσσάρων ετών (από έξι μηνών έως <πέντε ετών), ως απάντηση στην επείγουσα ανάγκη δημόσιας υγείας σε αυτόν τον πληθυσμό».
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.01.2022
Κόσμος
Sputnik V: Κορυφαίοι ειδικοί θεωρούν πολύ καλό το εμβόλιο και ως ενισχυτική δόση - Νικά την Όμικρον
Ακόμα, οι εταιρείες Pfizer και BioNTech δήλωσαν ότι αναμένουν να ολοκληρώσουν την υποβολή της εξουσιοδότησης χρήσης έκτακτης ανάγκης κατά τις επόμενες ημέρες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν, τόνισε στην ανακοίνωση ότι το εμβόλιο έχει επιδείξει ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας, ανεκτικότητας και αποτελεσματικότητας σε πολλαπλές κλινικές δοκιμές που έχουν αρχίσει από την ηλικία των πέντε ετών.
Πάντως, η αιτούμενη εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης θα εγκρίνει τις πρώτες δύο δόσεις μιας προγραμματισμένης αρχικής σειράς τριών δόσεων στα εν λόγω δημογραφικά ηλικιακά στοιχεία, όπως επισημάνθηκε στην προαναφερθείσα σχετική ανακοίνωση.
Μια τρίτη δόση εμβολίου θα χρειαστεί στο μέλλον για να επιτευχθούν υψηλά επίπεδα προστασίας από τις τρέχουσες και πιθανές επικείμενες μεταλλάξεις του κορονοϊού. Η εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης θα δώσει στους γονείς την ευκαιρία να αρχίσουν τους εμβολιασμούς εν αναμονή της έγκρισης για την τρίτη δόση, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала