Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με μαθητές και εκπαιδευτικούς επαγγελματικού εργαστηρίου από την Κοζάνη

© Φωτογραφία : YouTube.com/Ο ΠρωθυπουργόςΟ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κοζάνης για το σημαντικό έργο τους και το πρόγραμμα για δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κοζάνης.
Το εργαστήριο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006 και φέτος εκπαιδεύει 22 μαθητές και μαθήτριες.
Ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα του Εργαστηρίου είναι το «Πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece)».
Σε αυτό, μαθητές και μαθήτριες του ειδικού σχολείου μπορούν να επιχειρούν και να καινοτομούν, δημιουργώντας κάθε χρόνο μια διαφορετική εικονική επιχείρηση. Το φετινό εγχείρημα αφορά μια εικονική επιχείρηση με την επωνυμία «Το ρούχο μου... ρούχο σου».
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του προγράμματος και το Junior Achievement Greece για τη δουλειά που κάνουν, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τα παιδιά «δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο και τίποτα πιο δημιουργικό από το να βάζετε στόχους και να μπορείτε να δουλεύετε μαζί για να τους επιτυγχάνετε».
Κυριάκος Μητσοτάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 13% ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης: «Νιώθω την "πολιορκία" που δέχεται το μέσο εισόδημα»
Αναφερόμενος στο έργο παιδιών και εκπαιδευτικών στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι δημιούργησαν μία εικονική επιχείρηση «απολύτως ενταγμένη στη λογική της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και της κυκλικής οικονομίας, που τόσο και εμείς θέλουμε να υποστηρίζουμε».
«Το να στήνετε μία εικονική επιχείρηση είναι, όπως διαπιστώσατε, μια πάρα πολύ δημιουργική ενασχόληση, η οποία σας επιτρέπει και να μαθαίνετε καινούρια πράγματα, αλλά κυρίως να βοηθάτε και τους συνανθρώπους σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι μαθητές ρώτησαν τον πρωθυπουργό για τη δική του καθημερινότητα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους απαντά:
«Κάθε πρωί λέω στον εαυτό μου ότι οι δυσκολίες είναι εδώ για να τις ξεπερνάμε και ότι μέσα από κάθε δυσκολία μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι και να μαθαίνουμε κάτι καινούριο κάθε μέρα. Και θέλω κάθε βράδυ που θα έχει τελειώσει η μέρα μου να μπορώ να πω στον εαυτό μου "σήμερα έκανα κάτι δημιουργικό και κάτι χρήσιμο"».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала