Τηγανητή «αμαρτία»: Πατατούλες-σκορδούλες κι έξτρα τραγανούλες – Βίντεο

CC0 / Pixabay / Τηγανητές πατάτες
Τηγανητές πατάτες - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Εάν σας αρέσουν οι τραγανές πατάτες, τότε το παρακάτω κόλπο θα το λατρέψετε.
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Bistro Morgan, Μόργκαν Χίπγουορθ, αποκάλυψε το μυστικό για να φτιάχνετε λαχταριστές, τραγανές πατάτες με σκόρδο.
Ο αυτοδίδακτος σεφ λέει ότι οι πατατούλες μπορεί να γίνουν ακόμα πιο τραγανές, εάν πρώτα τις βράσετε και στη συνέχεια τις τηγανίσετε, αντί να τις ψήσετε στον φούρνο και μετά τις ρίξετε στο τηγάνι.
Σύμφωνα με τον Χίπγουορθ, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε τις πατάτες σε κυβάκια περίπου 2 εκατοστών.
Στη συνέχεια, βάλτε τις σε μια κατσαρόλα και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν.
«Στραγγίστε καλά τις πατάτες και βάλτε τις σε έναν δίσκο με απορροφητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν εντελώς» εξηγεί ο νεαρός σεφ.
Έπειτα βάζει σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και σοτάρει τις πατάτες στο τηγάνι με ελαιόλαδο για 20 λεπτά.
«Το αποκαλώ "υγρό χρυσό"» λέει ο Χίπγουορθ για το ελαιόλαδο.
Το επόμενο βήμα είναι τις μαγειρέψει σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 20 λεπτά, ενώ στη συνέχεια στραγγίζει το λάδι και αφαιρεί το σκόρδο.
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ο σεφ ρίχνει το ελαιόλαδο που έχει πάρει άρωμα και γεύση από το σκόρδο και μετά τις πατάτες.
 
«Σοτάρετε μέχρι να γίνουν σούπερ τραγανές. Έπειτα βάλτε αλάτι, δενδρολίβανο και πάλι το σκόρδο. Σερβίρετε αυτά τα κακά "παιδιά" κι ορίστε. Απολαύστε τις σκορδάτες πατάτες μου» λέει ο Χίπγουορθ με ένα πλατύ χαμόγελο, στο τέλος του βίντεο.
Το κλιπάκι γι’ αυτή την τηγανιτή «αμαρτία» ανέβηκε στα social media κι αμέσως έγινε viral, με τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να θαυμάζουν αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος για λαχταριστές, τραγανές πατάτες.
Ζυμαρικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022
Γιατί οι κουτάλες για μακαρόνια έχουν τρύπα κι άλλα απίθανα κόλπα για την κουζίνα - Βίντεο
Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποσχέθηκαν ότι θα δοκιμάσουν να τις μαγειρέψουν το συντομότερο δυνατό.
Κάποιοι άλλοι έσπευσαν να προσπαθήσουν τη συνταγή και δεν δίστασαν να γράψουν την εμπειρία τους.
Πρότειναν κιόλας την προσθήκη μελιού, με πολύ νόστιμα αποτελέσματα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала