Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για δωρεάν laptop και tablet: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOCΗ Νίκη Κεραμέως.
Η Νίκη Κεραμέως. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Η υπουργός Παιδείας έκανε γνωστό πως θα χορηγηθεί voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού σε 160.000 μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα».
Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε στη Βουλή τη χορήγηση voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού σε 160.000 μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο πλαίσιο σχετικής τροπολογίας που έχει καταθέσει στο επενδυτικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, τόνισε ότι τα voucher αφορούν εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγή χωρίς κοινωνικά, οικονομικά ή άλλο κριτήριο.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ και αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, στη βάση του οποίου έχει ήδη δοθεί voucher για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού σε πάνω από 500.000 νέους ηλικίας τεσσάρων έως 24 ετών.
Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, πρόκειται για ένα πρόγραμμα στήριξης της προσπάθειας «του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης», με στόχο την «ενίσχυση του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, του τόσο σημαντικού ανθρώπινου κεφαλαίου μας, που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της συνολικής αναβάθμισης των σχολείων μας».
Self test και μάσκα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.02.2022
Ελλάδα
Self test: Από αύριο η διάθεση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Μέχρι πότε μπορούν να τα πάρουν
Η Νίκη Κεραμέως στάθηκε και σε επιπλέον πρωτοβουλίες που συντελούν στο συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευση και οι οποίες είναι:
Η δωρεάν χρήση διεθνής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, που αριθμεί 1,6 εκατ. μέλη.
Η εξασφάλιση μηδενικής χρέωσης δεδομένων για πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Πρόγραμμα ταχύρρυθμης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεων εκπαίδευση, με συμμετοχή άνω των 80.000 εκπαιδευτικών, που είναι το μεγαλύτερο σε συμμετοχή επιμορφωτικό πρόγραμμα που έχει υλοποιηθείς την χώρα.
Το πρόγραμμα «μαθαίνουμε ψηφιακά-διδάσκουμε ψηφιακά». Η ολοκλήρωση του νέου ψηφιακού προγράμματος του ΙΕΠ μέσω του οποίου έχουν αρχίσει να υλοποιούνται επιμορφώσεις για πάνω από 160.000 εκπαιδευτικούς σε εργαστήρια δεξιοτήτων (αγγλικά στο νηπιαγωγείο, νέα προγράμματα σπουδών, διαφοροποιημένη διδασκαλία, εισαγωγικές επιμορφώσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών).
Στη συνέχιση της προμήθειας άνω των 90.000 tablet και laptop σε σχολεία μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ και δωρεών, θυμίζοντας ότι το 2019 υπήρχαν μόλις 4.500 φορητές συσκευές στα σχολεία της χώρας.
Επίσης, παρέχεται προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού και ψηφιακών εργαλείων για σχολεία ειδικής αγωγής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Μαζική αναβάθμιση των συνδέσεων των σχολείων σε δίκτυα οπτικών ινών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου παράλληλα προχωράνε οι ψηφιακές εγγραφές, οι ηλεκτρονικοί απολυτήριοι τίτλοι και διπλώματα, της αποστολής των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών με sms, το μητρώο εκπαιδευτών.
Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, προχωρούν και τα έργα ψηφιακής εκπαίδευσης που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 450 εκατ. ευρώ και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν νέους διαδραστικούς πίνακες στα σχολεία, τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, ψηφιακά εργαλεία για μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εργαστήρια ρομποτικής κ.λπ.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала