Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: «Υπάρχουν ερωτηματικά – Οι τοξικολογικές δεν κλείνουν μία υπόθεση»

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΑποχώρηση της Γεωργίας Μπίκα από το τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη 21 Ιανουαρίου 2022.
Αποχώρηση της Γεωργίας Μπίκα από το τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη 21 Ιανουαρίου 2022. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
«Κάποιος πρέπει να μας απαντήσει γιατί στάλθηκε στις 20 Ιανουαρίου και όχι από την αρχή» παρατήρησε η ιατροδικαστής Άννα Ράζου.
Για ερωτηματικά μίλησε η ιατροδικαστής Άννα Ράζου, αναφερόμενη στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα από τη Θεσσαλονίκη, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.
«Δεν περιμέναμε τις εξετάσεις... Ένας βιασμός δεν προκύπτει μόνο από χάπια ή οτιδήποτε άλλο» δήλωσε η ίδια στο zougla.gr, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που δεν έδειξαν ναρκωτική ουσία, αλλά ούτε και φαρμακευτική, παρά μόνο αλκοόλ και αυτό όχι σε πολύ μεγάλη ποσότητα.
Η κυρία Ράζου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι είναι σημαντικό να διερευνηθεί εάν όλα έγιναν σωστά, κατά τη διαδικασία λήψης και συντήρησης του δείγματος.
Όπως είπε, «τα αρνητικά αποτελέσματα μάς δείχνουν ότι δεν ανιχνεύθηκαν ουσίες στο δείγμα που εξετάστηκε».
«Αναμένουμε να διευκρινιστούν οι ακριβείς ώρες δειγματοληψίας, σε τι συνθήκες συντηρήθηκε το δείγμα» συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για ερωτήματα που προκύπτουν και πρέπει να διευκρινιστούν.
Παρατηρώντας ότι το δείγμα στην Ελβετία εστάλη πολλές ημέρες μετά, επεσήμανε: «Κάποιος πρέπει να μας απαντήσει γιατί στάλθηκε στις 20 Ιανουαρίου και όχι από την αρχή».
Η Γεωργία Μπίκα που καταγγέλλει βιασμό της στη Θεσσαλλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Ελλάδα
Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Θρίλερ μετά τις τοξικολογικές– Τι λένε οι δύο πλευρές, ΕΛΑΣ, ιατροδικαστής
«Τα αρνητικά αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων δεν έχουν κλείσει μία υπόθεση» υπογράμμισε ακόμα η ίδια, συμπληρώνοντας: «Δεν μας έδωσαν την απάντηση εάν έγινε ή όχι η πράξη, είναι η απάντηση για το εάν ανιχνεύθηκε ουσία».
Η κυρία Ράζου, σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες που ακολουθούνται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, είπε ότι λαμβάνονται δύο αντιδείγματα, για λόγους ασφαλείας, παρατηρώντας πάντως ότι το εργαστήριο της Ελλάδος είναι «πάρα πολύ καλό».
Στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου η 24χρονη Γεωργία Μπίκα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.02.2022
Ελλάδα
Υπόθεση 24χρονης: Μπορεί να αλλάξει το κατηγορητήριο μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών;
Η ίδια εξήγησε ότι η αλκοόλη μεταβολίζεται όσο περνά η ώρα, για αυτό και είναι σημαντικό, όπως είπε, «να πάμε πίσω στον χρόνο και να εξετάσουμε την ώρα εκείνη πόσο αλκοόλ θα υπήρχε το αίμα», ενώ συμπλήρωσε ότι και οι ναρκωτικές-φαρμακευτικές ουσίες μεταβολίζονται επίσης.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο στο πώς μεταβολίζεται η αλκοόλη σε κάθε οργανισμό.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала