Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

CC0 / / Σήμερα γιορτάζει
Σήμερα γιορτάζει - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.02.2022
Η 3η Φεβρουαρίου 2022 είναι η 34η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Νεομαρτύρων Ιωάννου και Σταματίου των αυταδέλφων και Νικολάου, των εκ Σπετσών και εν Χίω μαρτυρησάντων.
Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, που είναι η 34η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Νεομαρτύρων Ιωάννου και Σταματίου των αυταδέλφων και Νικολάου, των εκ Σπετσών και εν Χίω μαρτυρησάντων.
Επίσης, τιμάται η μνήμη του Προφήτου Συμεώνος, του δεξαμένου τον Κύριον και Άννης της προφήτιδος, του Προφήτου Αζαρίου, των Μαρτύρων Αδριανού και Ευβούλου, Βλασίου του βουκόλου, Κελερίνου, Κελερίνης, Παύλου και Σίμωνος, του Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτου Μαριουπόλεως του εκ Κύθνου, και των Οσίων Κλαυδίου και Σάββα του Πνευματικού.
Ακόμα, τιμάται η μνήμη του Ανσερίου Αποστόλου, Νικολάου Ισαποστόλου, Αγίου Λαυρεντίου, αρχιεπισκόπου Καντουαρίας, του Ιακώβου Αρχιεπισκόπου Σερβίας, των Συμεών και Παύλου, των εκ Ρωσίας, του Ρωμανού του πρίγκηπος και του Σβιατοσλάβου του πρίγκηπος και του υιού αυτού, Δημητρίου.
Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση το eortologio.net, την 3η Φεβρουαρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:
Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα.
Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала