Γιατί σπάει το κέλυφος των αυγών κατά το μαγείρεμα; Τρία συχνά λάθη

© Φωτογραφία : Unsplash.comΑυγά
Αυγά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.02.2022
Το μαγείρεμα των αυγών δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Είναι μεγάλη πρόκληση να τα μαγειρέψετε χωρίς να σπάσει το κέλυφος. Εάν το κέντρο τους στραγγίξει, οι καλοφαγάδες είναι σχεδόν απίθανο να απολαύσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Το κέλυφος των αυγών ραγίζει κατά το μαγείρεμα, γιατί γίνονται κάποια σοβαρά λάθη.
Λάθος 1
Μην βάζετε κρύα αυγά στην κατσαρόλα. Είναι καλύτερο να τα βγάλετε από το ψυγείο τουλάχιστον λίγα λεπτά πριν τα μαγειρέψετε.
Όταν τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ο κίνδυνος να σπάσει το κέλυφος είναι πολύ μικρότερος.
Λάθος 2
Εάν το νερό βράσει πολύ, τα αυγά πιθανότατα θα σπάσουν. Αυτό θα συμβεί λόγω της ταχείας αύξησης του όγκου της πρωτεΐνης (ασπράδι) και του κρόκου.
Επομένως, πρέπει να ψηθούν σε μέτρια ή χαμηλή φωτιά.
Λάθος 3
Τα αυγά πρέπει να βράζονται σε αλατισμένο νερό. Εάν το νερό είναι ανάλατο, το κέλυφος μπορεί να σπάσει και η πρωτεΐνη να διαρρεύσει.
Αλλά αν το νερό περιέχει αλάτι, δεν θα μπορεί να στραγγίξει, ακόμα κι αν το κέλυφος είναι σπασμένο.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала