Μετάλλαξη Όμικρον: Το σύμπτωμα που προμηνύει την εμφάνιση του κορονοϊού

CC0 / / Γρίπη
Γρίπη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.02.2022
Η καταρροή λόγω μόλυνσης από το στέλεχος Όμικρον μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική υποξία.
Η ρινική καταρροή είναι ένα κοινό σύμπτωμα μόλυνσης από το στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού. Γιατί δεν είναι τόσο ακίνδυνη όσο μπορεί να φαίνεται, εξήγησε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Sputnik ο Βλαντίμιρ Ζάιτσεφ, ωτορινολαρυγγολόγος, υποψήφιος ιατρικών επιστημών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου που προκαλεί η Όμικρον διαρκεί περισσότερο από ένα κοινό κρυολόγημα, αλλά πολύς κόσμος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό.
Δερματίτιδα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.01.2022
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα που εμφανίζονται στο δέρμα - Ισχύουν για όλες τις μεταλλάξεις
Παρεμπιπτόντως, μια ρινική καταρροή διαταράσσει τη διαδικασία κορεσμού του εγκεφάλου με οξυγόνο, καθώς η αναπνοή από τη μύτη είναι υψίστης σημασίας γι' αυτόν.
Η ρινική αναπνοή οξυγονώνει τον εγκέφαλό μας κατά 70%. Εάν η ρινική αναπνοή είτε είναι δύσκολη είτε λείπει εντελώς, τότε ο εγκέφαλος στερείται οξυγόνου, εξήγησε ο Βλαντίμιρ Ζάιτσεφ.
Έτσι, μια μακρά ρινική καταρροή μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες, όπως "βαρύ" κεφάλι λόγω υποξίας ή πονοκέφαλο.
Ο καθηγητής συμβούλεψε να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια, εάν η πλήρης ρινική αναπνοή δεν μπορεί να αποκατασταθεί εντός επτά ημερών.
Όμικρον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.01.2022
Όμικρον: Πόσο ισχυρή είναι η ανοσία όσων νόσησαν με τη μετάλλαξη
«Αν δείτε ότι η καταρροή αποχωρεί και η αναπνοή επανέρχεται στο φυσιολογικό, τότε όλα είναι καλά. Εάν μετά από μια εβδομάδα τα συμπτώματα αυξηθούν, τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό» τόνισε ο Βλαντίμιρ Ζάιτσεφ.
Όταν μια παρατεταμένη ρινική καταρροή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως αδυναμία, πυρετό, πονοκέφαλο, τα οποία υποδεικνύουν μόλυνση με το στέλεχος Όμικρον, τότε είναι καλύτερο να φέρουμε έναν γιατρό στο σπίτι για να περιορίσουμε τη μετάδοση του ιού, είπε καταλήγοντας ο Βλαντίμιρ Ζάιτσεφ.
Συνάχι - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала