Άγαλμα άντρα με γυναικείο στήθος που θηλάζει μωρό προκαλεί αντιδράσεις

© Φωτογραφία : Facebook/Aske Jonatan KreilgaardΑγάπη: Το άγαλμα άντρα με γυναικείο στήθος που θηλάζει μωρό
Αγάπη: Το άγαλμα άντρα με γυναικείο στήθος που θηλάζει μωρό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.02.2022
Το άγαλμα έχει ύψος τριάμισι μέτρα και τον τίτλο «Αγάπη». Έχει φαρδιούς ώμους, μούσι και πέος, αλλά έχει και γυναικείο στήθος με το οποίο θηλάζει ένα μωρό.
Το άγαλμα ενός άντρα με στήθος που θηλάζει ένα μωρό εγκαινιάστηκε στο φουαγιέ του μουσείου της πόλης Άρχους στη Δανία, προκαλώντας έντονες συζητήσεις στα social media.
Το άγαλμα έχει ύψος τριάμισι μέτρα και είναι ένας γυμνός άντρας με μακριά μαλλιά και μούσι.
Η μορφή φέρει τα κλασικά ανατομικά χαρακτηριστικά ενός άντρα, όπως φαρδιές πλάτες, στενή λεκάνη και πέος.
Όμως, το άγαλμα του άντρα είναι «εξοπλισμένο» και με ένα ζευγάρι γυναικεία στήθη, με τα οποία θηλάζει το μωρό που κρατάει τρυφερά στην αγκαλιά του και κοιτάει στα μάτια όλο αγάπη.
«Αγάπη» είναι και το όνομα του αγάλματος, για να δείξει τη διαφορά ανάμεσα στην υψηλότερη μορφή του συναισθήματος, σε σύγκριση με την ερωτική και τη φιλική αγάπη, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σώμα του αγάλματος σχεδιάστηκε με τη χρήση τρισδιάστατης χαρτογράφησης του σώματος του γλύπτη σε συνδυασμό με εκείνο της φίλης του.
Σκοπός του αγάλματος, όπως ανέφερε ο δημιουργός του, Άσκε Τζονάταν Κρέιλγκαρντ, είναι να «διερωτηθούμε τι θα πρέπει να είναι ένας άντρας και τι να είναι σε θέση να κάνει».
Το γλυπτό δεν έχει κατασκευαστεί με στόχο την πρόκληση, λέει ο καλλιτέχνης, αλλά θεωρεί κάθε κριτική καλοδεχούμενη.
Ο καλλιτέχνης Σαλβατόρε Γκαράου και το αόρατο γλυπτό του - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.05.2021
Καλλιτέχνης κατάφερε να πουλήσει αόρατο γλυπτό έναντι 15 χιλ. ευρώ - Φωτογραφία
«Χαίρομαι που αυτό γίνεται αφορμή να ξεκινήσουμε να μιλάμε γι’ αυτά τα πράγματα. Νομίζω είναι συναρπαστικό να βλέπεις τι συναισθήματα δημιουργεί και δεν πρέπει απαραιτήτως να συμφωνούμε» σχολίασε ο Κρέιλγκαρντ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «TV2».
«Οι προσδοκίες για τον αντρικό ρόλο είναι από πολλές απόψεις μικρότερες από τις προσδοκίες του γυναικείου ρόλου και το άγαλμα βοήθησε να γίνουν μερικές σημαντικές συζητήσεις αναφορικά με τις κληροδοτημένες πολιτιστικές αντιλήψεις για το αντρικό φύλο, που είναι ακόμα κολλημένες» σχολίασε η υπεύθυνη του μουσείου, Τζούλι Ρόκτζερ.
Πάντως, στη σελίδα του μουσείου στο Facebook, το άγαλμα με τον άντρα που έχει στήθος και θηλάζει, προκάλεσε πολωμένες αντιδράσεις, με τους χρήστες να το χαρακτηρίζουν από «αρρενωπά όμορφο» έως και «αηδιαστικό».
Δείτε τις φωτογραφίες:
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала