Υψηλή χοληστερίνη: Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος γάλακτος για τη συγκεκριμένη πάθηση

CC0 / / Γάλα
Γάλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.02.2022
Πολύτιμος σύμμαχος κατά της υψηλής χοληστερόλης είναι το γάλα, αλλά η επιλογή του σωστού τύπου του ροφήματος μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση.
Η υψηλή χοληστερόλη είναι συνήθως πρόδρομος για πολύ μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία, όπως είναι η καρδιακή προσβολή ή το εγκεφαλικό. Επομένως, η διατροφή παραμένει πάντα το «κλειδί», όταν πρόκειται για τη διαχείριση της πάθησης.
Πάντως, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», για όσους θέλουν να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους, η επιλογή του σωστού τύπου γάλακτος μπορεί να αποτελέσει δύσκολη υπόθεση.
Εγκεφαλικό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Εγκεφαλικό: Συμβουλές που βοηθούν στην πρόληψη του θανατηφόρου επεισοδίου

Το γάλα στη «μάχη» κατά της υψηλής χοληστερόλης

Με μόνο 80 θερμίδες και μόνο δύο γραμμάρια λίπους ανά ποτήρι, το γάλα σόγιας είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για άτομα που ανησυχούν για τη χοληστερόλη τους. Το γάλα σόγιας προέρχεται από ένα φυτό που έχει μόνο αμελητέες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά, από την άλλη πλευρά, μπορεί να έχουν πολλές ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των επιπέδων LDL χοληστερόλης ενός ατόμου. Έχουν, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη.
Κουρκουμάς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Καρκίνος: Ο «πορτοκαλί θησαυρός» που έχει αντικαρκινική δράση
Πάντως, τρεις από τους καλύτερους τύπους γάλακτος φυτικής προέλευσης είναι το γάλα καρυδιού, το γάλα αμυγδάλου και το γάλα φιστικιού.
Το γάλα αμυγδάλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης λόγω της μηδενικής περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά. Πάντως, ακόμα πιο υγιεινό είναι το γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, καθώς περιέχει 30-40 θερμίδες ανά ποτήρι.
Ακόμα, το γάλα σόγιας, επειδή είναι φυτικής προέλευσης, δεν περιέχει χοληστερόλη και έχει χαμηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης από το αγελαδινό γάλα και κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις γάλακτος.
Χάπια - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας, δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала