Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Γερμανοί επιστήμονες αναπαράγουν γενετικά τροποποιημένο χοίρο για μεταμόσχευση καρδιάς σε άνθρωπο

CC0 / / Γουρούνι
Γουρούνι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.02.2022
Οι επιστήμονες σκοπεύουν να έχουν φέτος έτοιμη την πρώτη γενιά γουρουνιών ώστε να δοκιμάσουν την καρδιά τους σε μπαμπουίνους προτού προχωρήσουν σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.
Επιστήμονες στη Γερμανία επιδιώκουν να κλωνοποιήσουν και να αναπαράγουν γενετικά τροποποιημένους χοίρους ενδεχομένως για να μεταμοσχεύσουν την καρδιά τους σε ανθρώπους.
Σύμφωνα με το Reuters, ο επιστήμονας Έκχαρντ από το Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians (LMU) στο Μόναχο ανέφερε ότι η ομάδα του σχεδιάζει να δημιουργήσει το νέο είδος γουρουνιών, «τροποποιημένο από τη ράτσα των Νησιών Όκλαντ», έτοιμο για δοκιμές μεταμόσχευσης έως το 2025.
Όπως εξήγησε ο Γουλφ, η ομάδα σκοπεύει να δημιουργήσει τα «βασικά ζώα» μέσω κλωνοποίησης και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει αυτά τα πλάσματα για την αναπαραγωγή γενετικά όμοιων γενεών χοίρων.
Ναρκωτικά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 28.01.2022
Κόσμος
Η κοκαΐνη φαίνεται να βοήθησε στην πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο
Η πρώτη γενιά αναμένεται να παραχθεί φέτος και οι καρδιές τους θα δοκιμαστούν πρώτα σε μπαμπουίνους. Αν όλα πάνε καλά, οι επιστήμονες θα ζητήσουν έγκριση για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.
Αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγο καιρό μετά από την ημέρα που χειρουργοί στο Μέριλαντ πραγματοποίησαν την πρώτη του είδους της επιτυχημένη επέμβαση τον περασμένο μήνα μεταμοσχεύοντας μια καρδιά από ένα γενετικά τροποποιημένο γουρούνι (με 10 τροποποιήσεις) σε έναν ασθενή με ανίατη νόσο.
«Η ιδέα είναι να προχωρήσουμε με ένα απλούστερο μοντέλο, δηλαδή με πέντε γενετικές τροποποιήσεις», παρατήρησε ο Γουλφ.
Επίσης, τον Ιανουάριο, χειρουργοί στην Αλαμπάμα μεταμόσχευσαν επιτυχώς νεφρά ενός χοίρου στο σώμα ενός εγκεφαλικά νεκρού άνδρα, σε μια επέμβαση που χαρακτηρίστηκε «πρόβα» για μια χειρουργική επέμβαση που μπορεί τελικά να πραγματοποιηθεί σε ζωντανούς ασθενείς.
Πρωτοποριακή επέμβαση: Η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο στην ιστορία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.01.2022
Πρωτοποριακή επέμβαση: Η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο στην ιστορία
Και παρόλο που ο επιστήμονας υποστήριξε ότι η χρήση ζώων ως δωρητών οργάνων θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της λίστας των ανθρώπων που περιμένουν για μεταμοσχεύσεις, αυτή η προσέγγιση έχει αρκετούς αντιπάλους.
«Τα ζώα δεν πρέπει να χρησιμεύουν ως "ανταλλακτικά" για τον άνθρωπο», δήλωσε η Κριστίνα Μπέρκτολντ, εκπρόσωπος της Ένωσης για την Προστασία των Ζώων του παραρτήματος του Μονάχου. «Ένα κατοικίδιο, ένα ζώο φάρμας, ένα κλωνοποιημένο ζώο ή εκείνο που γεννήθηκε στη φύση έχουν όλα τις ίδιες ανάγκες, φόβους και δικαιώματα», σημείωσε.
Το 2019, μια αναφορά από τη γερμανική ομάδα πίεσης «Γιατροί κατά των πειραμάτων σε ζώα» ζητούσε την απαγόρευση της έρευνας για μεταμοσχεύσεις από ζώο σε άνθρωπο, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 57.000 υπογραφές, καταλήγει το Reuters.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала