Καρκίνος: Τα συμπτώματα στο πρόσωπο που ίσως να δείχνουν την πάθηση

CC0 / / Πρόσωπο
Πρόσωπο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.02.2022
Ένας τύπος καρκίνου μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα και στο πρόσωπο, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ο καρκίνος εμφανίζεται όταν τα μεταλλαγμένα κύτταρα πολλαπλασιάζονται με γρήγορο και ανεξέλεγκτο τρόπο, προκαλώντας όγκους. Αν προληφθεί έγκαιρα η πάθηση, τότε υπάρχει μεγάλο ποσοστό επιβίωσης, αλλά τα συμπτώματα της νόσου δεν είναι πάντα ξεκάθαρα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», ο καρκίνος του ρινοφαρυγγικού συστήματος, μπορεί να προκαλέσει μια ιδιαίτερη αίσθηση στο κάτω μισό του προσώπου.
Γάλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.02.2022
Υψηλή χοληστερίνη: Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος γάλακτος για τη συγκεκριμένη πάθηση

Ο ρινοφαρυγγικός καρκίνος και τα συμπτώματα στο πρόσωπο

Αναλυτικά, ο ρινοφαρυγγικός καρκίνος, για παράδειγμα, είναι πιο πιθανό να προκαλέσει συμπτώματα στο τμήμα του λαιμού που συνδέει το πίσω μέρος της μύτης με το πίσω μέρος του στόματος.
Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Δρ. Κενγκ Χούα στο «Birmingham Live», αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ασθένεια συνήθως επηρεάζει το τμήμα του λαιμού, που συνδέει το τμήμα του στόματος. Τα σημάδια και συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια ακοής, εξόγκωμα στο λαιμό, δυσκολία στην κατάποση, διπλωπία, πονοκεφάλους, αιμορραγίες από τη μύτη, βουλωμένη μύτη και μούδιασμα στο κάτω μέρος του προσώπου.
Κάπνισμα - Τσιγάρο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Κάπνισμα: Πόση ζημιά μπορούν να κάνουν στους πνεύμονες 10 μόνο τσιγάρα
Πάντως, σύμφωνα με υγειονομικούς φορείς που επικαλείται η «Express», επισημαίνεται πως ασθενείς με ρινοφαρυγγικούς όγκους μπορεί να αισθάνονται μικρά εξογκώματα στη μία από τις δύο πλευρές του λαιμού τους, αλλά υπογραμμίζεται το εξής: «Αυτά τα εξογκώματα δεν είναι οι όγκοι, αλλά μάλλον οι φλεγμονώδεις λεμφαδένες. Οι περισσότεροι λεμφαδένες είναι πολύ μικροί και δεν γίνονται αισθητοί. Ωστόσο, ένας λεμφαδένας που προσβάλλεται από καρκινικά κύτταρα μπορεί δυνητικά να διογκωθεί σε αρκετές φορές το κανονικό του μέγεθος».
Εντούτοις, διευκρινίζεται ότι ο ρινοφαρυγγικός καρκίνος είναι αρκετά σπάνιος, με λιγότερα από ένα κρούσματα για κάθε 100.000 άτομα να καταγράφονται κάθε χρόνο. Ακόμα, είναι πιο κοινός σε ορισμένες περιοχές της νότιας Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, λόγω συγκεκριμένων διατροφικών συνηθειών σε αυτές τις περιοχές.
Χάπια - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας, δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала