Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Σοβαρές καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για τηλεκπαίδευση:Εκφοβισμός εκπαιδευτικών και άσεμνες εικόνες σε μαθητές

© Φωτογραφία : CC0Κορίτσι σε υπολογιστή
Κορίτσι σε υπολογιστή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.02.2022
Ερώτηση των βουλευτών του περί ανοίκειων πρακτικών από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Σε ανοίκειες πρακτικές από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αναφέρονται 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους προς την Υπουργό Παιδείας.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για προσπάθεια επιβολής της τηλεκπαίδευσης Cisco με εκφοβιστικές ενέργειες από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ προς τους εκπαιδευτικούς.
Τονίζουν, ειδικότερα, πως η υπουργός Νίκη Κεραμέως είναι υπόλογη για μια σειρά πράξεων και παραλείψεων που συντελέστηκαν λόγω της λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης ενόψει της πρόσφατης κακοκαιρίας «Ελπίς».
Κακοκαιρία Ελπίδα - Ιπποκράτειος Πολιτεία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.01.2022
Ελλάδα
Χάος με την τηλεκπαίδευση: «Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα – Τα περισσότερα σχολεία δεν λειτουργούν»
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Κεραμέως πρότεινε να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία κάτι που αν είχε συμβεί, θα μπορούσε να έχει ακόμη και τραγικές συνέπειες. Σημειώνεται, πάντως, ότι πρόκειται για πληροφορίες που, όμως, δεν διαψεύστηκαν στις κυβερνητικές συσκέψεις για την κακοκαιρία.
Ακόμη, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι το Υπουργείο προσπάθησε με εκβιαστικό τρόπο, δηλαδή μέσων απειλητικών τηλεφωνημάτων του κ. Κόπτση σε εκπαιδευτικούς, να επιβάλει την τηλεκπαίδευση από τα σπίτια των εκπαιδευτικών, με δικό τους εξοπλισμό, χωρίς αυτό να προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο.
Σημείωσαν, επίσης, πως στη συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων που λειτούργησαν, πολλοί μαθητές δεν έκαναν μάθημα, επειδή δεν κατόρθωσαν να μπουν, είτε λόγω αδυναμίας σύνδεσης στο διαδίκτυο είτε επειδή δεν είχαν ρεύμα ή εξοπλισμό..
Σχολείο - Λύκειο στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.01.2022
Ελλάδα
Υπουργείο Παιδείας: Αποσύρει το πρόγραμμα της «Προεγεννητικής αγωγής» μετά το σάλο - Τι περιελάμβανε
Εντύπωση προκαλεί, επιπλέον, η αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί παρείσφρησης «εισβολέων» στην τηλεκπαίδευση ορισμένων σχολείων, οι οποίοι επιδείκνυαν ακόμα και τα γεννητικά τους όργανα στους ανυποψίαστους μαθητές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει, ακόμη, την Υπουργό ότι προσπάθησε να εγκαθιδρύσει έναν μηχανισμό καταγραφής αρχικά στα υπό κατάληψη σχολεία και στην κακοκαιρία, ζητώντας από τους Διευθυντές των σχολείων να αναφέρουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την 24η.01.2022, συντελώντας έτσι στη διαμόρφωση αντισυναδελφικών και αυταρχικών σχέσεων.
Επιπρόσθετα, η αξιωματική αντιπολίτευση απευθύνεται στην Υπουργό Παιδείας ζητώντας εξηγήσεις για την καθυστερημένη παράδοση των οδηγιών για την τηλεκπαίδευση, το γεγονός ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για γονική άδεια και τους τραυματισμούς λόγω παγετού εκπαιδευτικών που επιχείρησαν να πάνε στα σχολεία για να κάνουν τηλεκπαίδευση.
Συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Sputnik Ελλάδα, 1920, 14.01.2022
Ελλάδα
Κόντρα Κεραμέως - Φίλη για τα κρούσματα στα σχολεία
Επιπλέον, σημειώνει ότι δεν προσδιορίστηκε το ωράριο τηλεκπαίδευσης για τέτοιες έκτακτες ανάγκες με αποτέλεσμα τη μεγάλη απόκλιση έναρξης και λήξης μαθημάτων, ότι δεν εξασφαλίστηκε από το κράτος η ισότητα στην πρόσβαση όλων των μαθητών, υπογραμμίζει την έλλειψη σαφών διευκρινίσεων/οδηγιών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και το γεγονός ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση.
Τέλος, επισημαίνει ότι η Υπουργός «δεν ενημέρωσε την εκπαιδευτική κοινότητα για το αν έχει συμμορφωθεί πλήρως στην απόφαση-κόλαφο εναντίον του Υπουργείου Παιδείας και της Εταιρείας Cisco, εκ μέρους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

«Τα ανωτέρω καταγγέλθηκαν από συλλογικά αντιπροσωπευτικά όργανα εκπαιδευτικών, καθώς και γονέων και προκαλούν οργή και αγανάκτηση», καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала