Διαβήτης: Το εκχύλισμα ποιου φυτού μειώνει τα επίπεδα σακχάρου κατά 30% σε δύο εβδομάδες

CC0 / pixabay / Διαβήτης
Διαβήτης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.02.2022
Το εκχύλισμα ενός τροπικού φυτού φαίνεται πως έχει ισχυρή αντιδιαβητική δράση καθώς, σύμφωνα με σχετική επιστημονική μελέτη, φαίνεται να μειώνει το σάκχαρο κατά 30% σε διάστημα δύο εβδομάδων.
Τα ποσοστά διαβήτη έχουν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία και συνεχίζουν να αυξάνονται με πρωτοφανείς ρυθμούς. Η πάθηση συνδέεται με οποιαδήποτε κλινικά συμπτώματα, αλλά οι αναφορές για υπερβολική δίψα και συχνοουρία είναι συχνές.
Η ανάγκη για αποτελεσματικές λύσεις είναι πιο εμφανής από ποτέ. Ευτυχώς, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», το εκχύλισμα ενός τροπικού φυτού έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε μόλις δύο εβδομάδες.
Πρόσωπο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.02.2022
Καρκίνος: Τα συμπτώματα στο πρόσωπο που ίσως να δείχνουν την πάθηση

Το τροπικό φυτό που ρίχνει το σάκχαρο σε δύο εβδομάδες

H λαγερστροιμία η μεγαλοπρεπής, είναι ένα φυτό ιθαγενές στις Φιλιππίνες και τη Νοτιοανατολική Ασία που χρησιμοποιείται για τον διαβήτη και την απώλεια βάρους. Τα φύλλα του φυτού θεωρούνται ότι έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στο σάκχαρο του αίματος. Μάλιστα, πιστεύεται ότι το φυτό μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα έχοντας μια δράση παρόμοια με την ινσουλίνη μέσω της ενεργοποίησης των υποδοχέων ινσουλίνης.
Πάντως, η πρώιμη έρευνα δείχνει ότι η λήψη ενός σκευάσματος που να συνδυάζει τον εσωτερικό φλοιό της λαγερστροιμίας της μεγαλοπρεπούς και της κανέλας για 12 εβδομάδες θα μπορούσε να βελτιώσει την παραγωγή ινσουλίνης και την ευαισθησία σε αυτήν.
Τα ευρήματα συνάδουν με αυτά μιας σχετικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στο «Journal Of Ethnopharmacology», το 2003, η οποία παρατήρησε ισχυρά αντιδιαβητικά αποτελέσματα σε άτομα που λάμβαναν μια δόση του εκχυλίσματος καθημερινά.
τούρκικος καφές - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.02.2022
Καφές και καρδιά: Γιατρός καταρρίπτει έναν μεγάλο μύθο
Σκοπός της μελέτης ήταν να παρατηρηθεί η αντιδιαβητική δράση ενός τυποποιημένου εκχυλίσματος από τη λαγερστροιμία τη μεγαλοπρεπή σε διαβητικούς τύπου 2. Οι ερευνητές σημείωσαν: «Τα άτομα έλαβαν μια ημερήσια δόση του εκχυλίσματος από το στόμα και μετρήθηκαν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Το εκχύλισμα σε ημερήσιες δόσεις των 32 και 48 mg για δύο εβδομάδες έδειξε σημαντική μείωση στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα».
Ακόμα, οι επιστήμονες ανέφεραν: «Το εκχύλισμα σε μια κάψουλα μαλακής γέλης έδειξε μείωση κατά 30% στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα». Αν και τα ευρήματα είναι ελπιδοφόρα, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να αποδειχθεί η μακροπρόθεσμη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του φυτικού σκευάσματος, καθώς το μικρό μέγεθος δείγματος και η μικρή διάρκεια της μελέτης περιορίζουν τη δυνατότητα εφαρμογής αυτών των αποτελεσμάτων.
Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι, παρόλο που η λαγερστροιμία η μεγαλοπρεπής έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη μείωση της γλυκόζης στο αίμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σε όσους ήδη λαμβάνουν άλλους υπογλυκαιμικούς παράγοντες.
Χάπια - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας, δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала