Η πολυμήχανη Σάντρα νοικιάζει σκηνή με όλα τα κομφόρ για 480 ευρώ στο... μπαλκόνι της

CC0 / / Σκηνή
Σκηνή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.02.2022
Μια γυναίκα στην Ελβετία που ψάχνει τρόπο να γλιτώσει κυριολεκτικά κανένα φράγκο, βρήκε μια έξυπνη και τολμηρή ιδέα.
Οι άνθρωποι που αναζητούν οικονομικά προσιτή στέγαση στην ελβετική πόλη της Ζυρίχης μπορούν τώρα να επιλέξουν μια σκηνή δύο ατόμων σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι που προσφέρει «θέα στον έναστρο βραδινό ουρανό» με μόλις 500 ελβετικά φράγκα (480 ευρώ) τον μήνα.
Το να βρεις ένα φτηνό μέρος για ενοικίαση στη Ζυρίχη είναι σχεδόν αδύνατη πλέον, λόγω της ανταγωνιστικής αγοράς ακινήτων της πόλης.
Έτσι μια πολυμήχανη γυναίκα αποφάσισε να βγάλει το κατιτίς της υπενοικιάζοντας το μπαλκόνι του διαμερίσματός της.
Η προσφορά περιλαμβάνει αδιάβροχη σκηνή με στρώμα και μαξιλάρια, καθώς και πρόσβαση στην κουζίνα, το σαλόνι και το μπάνιο του διαμερίσματος.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η γυναίκα, γνωστή μόνο ως Σάντρα, είχε ήδη μια εντυπωσιακή ανταπόκριση στην αγγελία που δημοσίευσε.
«Θα ήθελα να ζήσω με κάποιον άλλο και να μειώσω λίγο το νοίκι μου» είπε η Sandra στο 20 Minutes.
«Γι’ αυτό μου ήρθε η ιδέα της σκηνής. Στην πόλη η κατάσταση για όσους αναζητούν διαμέρισμα είναι πολύ δύσκολη. Η εύρεση ενός προσιτού δωματίου είναι σχεδόν αδύνατη».
Αν και τα 480 ευρώ μπορεί να φαίνονται πολλά για μια σκηνή σε ένα μικρό μπαλκόνι, ωστόσο, είναι ένα καλό deal στη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, όπου μια κρίση στη διαθεσιμότητα ακινήτων έχει προκαλέσει εκτόξευση στις τιμές των ενοικίων.
Οι φοιτητές που είναι ανοιχτοί σε λιγότερο συμβατικές ευκαιρίες στέγασης έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την αγγελία της.
«Το γεγονός ότι στη Ζυρίχη μια σκηνή σε ένα μπαλκόνι νοικιάζεται για 500 φράγκα είναι το σοκαριστικό αποτέλεσμα της ανόδου των τιμών ενοικίασης σε αυτή την πόλη», δήλωσε εκπρόσωπος της Ένωσης Ενοικιαστών της Ζυρίχης.
Αφού η αγγελία της Sandra έγινε viral στο διαδίκτυο, οι ειδικοί άρχισαν να εξετάζουν τη νομιμότητα της προσφοράς. Ένας δικηγόρος είπε στους δημοσιογράφους ότι ενώ η υπενοικίαση ενός μπαλκονιού ως ζωτικού χώρου δεν απαγορεύεται από τον νόμο, πρέπει να πληρούνται ορισμένες βασικές προϋποθέσεις.
Η ελβετική νομοθεσία περί στέγασης αναφέρει δικαίωμα φωτισμού, καθώς και προστασίας από θόρυβο και φωτιά, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν η σκηνή παραμείνει εγκατεστημένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ζητήσει την έγκριση της τοπικής πολεοδομικής αρχής.
Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Sandra έχει ήδη λάβει τη νομοθεσία υπόψιν.
«Συνειδητοποιώ ότι θα είναι λίγο δύσκολο να βρεις ενοικιαστή τον χειμώνα, ειδικά επειδή το μπαλκόνι δεν είναι καλυμμένο», είπε η γυναίκα. «Αν κάποιος δεν θέλει να μετακομίσει μέχρι την άνοιξη, είναι εντάξει για εμένα».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала