Καρκίνος του εντέρου: Τα δύο σημάδια στο στομάχι που προειδοποιούν για τον κίνδυνο

CC0 / / Πόνος στην κοιλιά
Πόνος στην κοιλιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.02.2022
Πρώιμα σημάδια του καρκίνου του εντέρου μπορούν να εντοπιστούν στο στομάχι, με την εκδήλωση οποιασδήποτε από αυτές τις δύο ασυνήθιστες αλλαγές. Τι πρέπει να γνωρίζετε για να τον διαγνώσετε έγκαιρα.
Τα περιστατικά καρκίνου του εντέρου αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι τα συμπτώματα της νόσου γίνονται συχνά εμφανή στις κινήσεις του εντέρου ενός ατόμου.
Ωστόσο, ένα λιγότερο κοινό σημάδι μπορεί να εμφανιστεί στο στομάχι σας. Τι πρέπει να σας κάνει να υποψιαστείτε;
Σύμφωνα με το BMI Healthcare, ο πόνος ή τα εξογκώματα που ενδεχομένως να γίνονται αισθητά στην κοιλιά σας ίσως να σηματοδοτούν τη θανατηφόρα ασθένεια.
Μάλιστα, μερικοί όγκοι μπορεί να μεγαλώσουν τόσο ώστε να γίνουν αισθητοί ακόμα και από το εξωτερικό του σώματος. Σημειώνεται ότι εάν υπάρχει αιμορραγία στο εσωτερικό, συνήθως δεν είναι εμφανής.
Έντερο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 08.01.2022
Καρκίνος εντέρου: Το ανησυχητικό σημάδι όταν πηγαίνουμε τουαλέτα
Ωστόσο, ένα άτομο πιθανόν να αισθάνεται αδύναμο ή κουρασμένο λόγω σοβαρής αναιμίας που προκαλείται από απώλεια αίματος.
«Μπορεί να έχετε πόνο ή ένα εξόγκωμα στην περιοχή του στομάχου (κοιλιά) ή στην πλάτη. Επισκεφτείτε τον γιατρό σας εάν αυτά τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν ή εάν επηρεάζουν τον τρόπο που κοιμάστε ή τρώτε», αναφέρουν οι ειδικοί.
Το έντερο είναι μέρος του πεπτικού συστήματος, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάσπαση της τροφής και τη μετακίνηση των αποβλήτων προς το ορθό ώστε να τα αποβάλει το σώμα.
Όπως είναι αναμενόμενο, λοιπόν, πολλά συμπτώματα του καρκίνου του εντέρου αφορούν το στομάχι και μπορεί να εμφανιστούν όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα.
Άλλα συμπτώματα του καρκίνου του εντέρου περιλαμβάνουν:
Επίμονη αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου σας, συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας ή της δυσκοιλιότητας ή μια αλλαγή στη συνοχή των κοπράνων σας.
Αιμορραγία από το ορθό ή αίμα στα κόπρανα.
Επίμονη κοιλιακή δυσφορία, όπως κράμπες, αέρια ή πόνος.
Μια αίσθηση ότι το έντερό σας δεν αδειάζει εντελώς.
Σούπερ Μάρκετ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.01.2022
Καρκίνος του εντέρου: Αυτά τα ροφήματα διπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης της πάθησης
Η ακριβής αιτία του καρκίνου του εντέρου είναι άγνωστη, ωστόσο οι έρευνες έχουν δείξει ότι είναι αρκετοί οι παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν στην ανάπτυξή του.
Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εντέρου (του παχέος εντέρου και του ορθού) εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως η ηλικία, η γενετική και οι παράγοντες του τρόπου ζωής. Το να έχετε έναν ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου, όμως, δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα πάθετε καρκίνο του εντέρου.
Ο ρόλος ορισμένων στοιχείων της διατροφής παραμένει άγνωστος ή αβέβαιος, αλλά κάποιες τροφές μπορούν σίγουρα να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.
Συγκεκριμένα, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.
Κοιλιά - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала