Καρκίνος του παγκρέατος: Το σύμπτωμα που ίσως επιδεινώνεται «μετά τα γεύματα» στο 70% των ασθενών

CC0 / / καρκίνος
καρκίνος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.02.2022
Συγκεκριμένο σύμπτωμα του καρκίνου του παγκρέατος αναφέρεται στο 70% των περιπτώσεων και, μάλιστα, φαίνεται να επιδεινώνεται «μετά τα γεύματα», σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι ένας τύπος της νόσου που εντοπίζεται οπουδήποτε στο πάγκρεας, το οποίο είναι ένα όργανο στο επάνω μέρος της κοιλιάς σας. Μάλιστα, η ασθένεια μπορεί να μην έχει συμπτώματα ή μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν, γι' αυτό μερικές φορές χαρακτηρίζεται ως «σιωπηλή πάθηση».
Πάντως, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του βρετανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού, «Pancreatic Cancer UK», «ο καρκίνος του παγκρέατος συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα στα αρχικά στάδια, αλλά καθώς ο καρκίνος εξαπλώνεται, μπορεί να αρχίσει να προκαλεί συμπτώματα και τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με το πού βρίσκεται ο καρκίνος στο πάγκρεας».
Γάλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 03.02.2022
Υψηλή χοληστερίνη: Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος γάλακτος για τη συγκεκριμένη πάθηση

Ο πόνος που ίσως δείχνει τον καρκίνο του παγκρέατος

Η έρευνα για τον καρκίνο, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», υποστηρίζει ότι ο πόνος στο στομάχι ή στην πλάτη είναι ένα κοινό σημάδι σε όσους πάσχουν από τον καρκίνο του παγκρέατος. Συγκεκριμένα, σχεδόν 7 στους 10 ανθρώπους με καρκίνο του παγκρέατος πηγαίνουν στον γιατρό επειδή πονούν.
«Ο πόνος μπορεί να ξεκινήσει από την περιοχή του στομάχου και να εξαπλωθεί στην πλάτη. Ο πόνος είναι χειρότερος όταν ξαπλώνετε και είναι καλύτερος αν κάθεστε μπροστά. Μπορεί να επιδεινώνεται μετά τα γεύματα», λέει ο προαναφερθείς βρετανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός.
Ακόμα, επισημαίνεται το εξής: «Το πάγκρεας παίζει σημαντικό ρόλο στην πέψη των τροφών και στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας. Ο καρκίνος του παγκρέατος μπορεί να το επηρεάσει και να προκαλέσει απώλεια βάρους».
Άγχος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022
Άγχος: Ο «ύπουλος» εχθρός της καρδιάς και οι επτά δείκτες που αποκαλύπτουν τον κίνδυνο
Επίσης, άλλα συμπτώματα που μπορεί να επηρεάσουν την πέψη σας είναι η διάρροια ή η δυσκοιλιότητα, ο πόνος στο επάνω μέρος της κοιλιάς και της πλάτης σας, καθώς και συμπτώματα δυσπεψίας, όπως είναι το αίσθημα του φουσκώματος.
Τέλος, σε σχετική δημοσίευση η Mayo Clinic τονίζει: «Οι επιλογές για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος μπορεί να περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή συνδυασμό αυτών».
Συμπληρώματα βιταμινών - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала