Λευκές φράουλες με γεύση ανανά: Αυτό είναι το νέο φρούτο-trend στην Ισπανία

© AP Photo / Tim IrelandΦράουλες με κρέμα στο Γουίμπλεντον
Φράουλες με κρέμα στο Γουίμπλεντον - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.02.2022
Μια λευκή φράουλα με γεύση ανανά; Αυτό είναι το φρούτο που καλλιεργείται στην Ισπανία.
Οι λευκές φράουλες είναι το νέο trend φαγητού που διαδίδεται τελευταία απ' άκρη σε άκρη στην Ισπανία. Υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες στην απόκτησή τους λόγω της χαμηλής παραγωγής τους. Αν και η προέλευσή τους δεν είναι γνωστή με βεβαιότητα, πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Χιλή και την Ιαπωνία.
Κατά γενικό κανόνα, οι κόκκινες τροφές όπως οι φράουλες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικές και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, χάρη στις ανθοκυανίνες και το λυκοπένιο, που τους δίνει αυτό το χαρακτηριστικό χρώμα.
Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα είδη λιγότερο γνωστών φραουλών που είναι επίσης καλοί σύμμαχοι για την υγεία παρόλο που δεν έχουν το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους. Ένα παράδειγμα αυτού είναι οι λευκές φράουλες, γνωστές και ως «κουκουνάρια», των οποίων η απόκτηση είναι περίπλοκη λόγω της χαμηλής παραγωγής αυτού του προϊόντος.
Οι λευκές φράουλες έχουν μέγεθος από 15 έως 23 χιλιοστά, οι σπόροι τους είναι κόκκινοι και έχουν μια χαρακτηριστική γεύση ανανά, που προκύπτει από τη διασταύρωση των φυτών Fragaria chiloensis και Fragaria virginiana. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά από τις κόκκινες.
Η δεύτερη διαφορά είναι το μέγεθος του φύλλου: στις λευκές φράουλες τα φύλλα είναι πολύ μικρότερα. Και η τρίτη διαφορά είναι η τιμή τους. Οι λευκές φράουλες τείνουν να είναι πιο ακριβές λόγω της αποκλειστικότητας των περιοχών όπου καλλιεργούνται.
Φράουλες (φωτ. αρχείου) - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.05.2020
Κόσμος
Στις φράουλες κρύβονται μικροσκοπικά σκουλήκια κι έντομα - Πώς να τις πλένετε σωστά - Βίντεο
Ωστόσο, ο ισπανικός δήμος Lepe, στην Huelva, έχει αρχίσει να παράγει αυτήν την ποικιλία φράουλας. Αν και για πολλούς αυτό το φρούτο είναι πρακτικά νέο, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Η προέλευσή του ανάγεται στη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα στη Χιλή, αλλά το έτος 1700 μεταφέρθηκαν στη Γαλλία, από όπου εξαπλώθηκαν σε άλλα μέρη του κόσμου.
Το 2003 μια ομάδα Ολλανδών αγροτών αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα pineberry (pine για τον ανανά και berry για τη φράουλα) λόγω της ομοιότητας στη γεύση με το τροπικό φρούτο. Τα φύτεψαν και τα έβγαλαν ξανά στην αγορά.
Επί του παρόντος μπορούν να αγοραστούν σε πολύ λίγες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία ή η Ιαπωνία. Η Ισπανία μπαίνει πλέον στη λίστα των λίγων παραγωγών, καταφέρνοντας έτσι να διασώσει το είδος της.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала