Κόσμος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.03.2021
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μελέτη αποκαλύπτει πού είναι πιο πιθανό να βρεθεί εξωγήινη ζωή

Η Σελήνη
Η Σελήνη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.02.2022
Η εξωγήινη ζωή και η τυχόν ύπαρξή της συνεχίζει να είναι ένα αίνιγμα και έτσι οι επιστήμονες, σύμφωνα με σχετική μελέτη, εντόπισαν πού είναι πιο να βρουν τέτοια δείγματα.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, καθώς και από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο ανακάλυψαν ότι τα φεγγάρια πρέπει να είναι μεγάλα συγκριτικά με το μέγεθος του πλανήτη που περιβάλλουν, ώστε να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εύρεσης εξωγήινης ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι οι μικρότεροι πλανήτες είναι πιο πιθανό να φιλοξενήσουν οργανισμούς.
Συγκεκριμένα, η Σελήνη παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ζωής στη Γη καθώς εκτός από τον έλεγχο της παλίρροιας των ωκεανών, σταθεροποιεί τις περιστροφές του πλανήτη μας και επηρεάζει τη σταθερότητα του κλίματος, συμβάλλοντας στους βιολογικούς κύκλους.
Αναλυτικά, σε μια σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Nature Communications», οι ειδικοί υποστήριξαν ότι το μέγεθος του πλανήτη είναι το κλειδί για την κατανόηση του σχηματισμού των φυσικών δορυφόρων.
«Κατανοώντας τον σχηματισμό των φεγγαριών, έχουμε καλύτερο περιορισμό στο τι πρέπει να αναζητήσουμε όταν αναζητούμε πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Μίκι Νακατζίμα, αναπληρωτής καθηγητής Γης και Περιβαλλοντικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ.
Αστεροειδής στη Γη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 19.01.2022
Κόσμος
Το εσωτερικό της Γης ψύχεται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο – Έρευνα
Μάλιστα, οι επιστήμονες για να μάθουν εάν άλλοι πλανήτες μπορούν να σχηματίσουν φεγγάρια τόσο μεγάλα όσο το δικό μας, που σχηματίστηκε ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης μεταξύ της «νεαρής» Γης και ενός πρωτοπλανήτη μεγέθους Άρη πριν από περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, έκαναν προσομοιώσεις κρούσης στον υπολογιστή, με μια σειρά από υποθετικούς βραχώδεις πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη και παγωμένους πλανήτες ποικίλης μάζας.
Ως εκ τούτου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν συγκρούονται βραχώδεις πλανήτες με περισσότερες από έξι γήινες μάζες και παγωμένοι πλανήτες ίδιου μεγέθους με τον δικό μας, η ενέργεια παράγει πλήρως εξατμισμένους δίσκους που δεν είναι ικανοί να σχηματίσουν φεγγάρια, καθώς θα έλκονταν γρήγορα από τον πλανήτη, ενώ με έναν μερικώς εξατμισμένο δίσκο -όπως αυτός που πιστεύεται ότι σχημάτισε τη Σελήνη της Γης- δεν θα συνέβαινε το ίδιο.
Χαρακτηριστικά, ο Μίκι Νακατζίμα σημείωσε: «Βρήκαμε ότι εάν ο πλανήτης έχει πολύ μεγάλη μάζα, αυτές οι κρούσεις παράγουν εντελώς εξατμισμένους δίσκους, επειδή οι κρούσεις μεταξύ μεγάλων πλανητών είναι συνήθως πιο ενεργητικές από αυτές μεταξύ μικρών πλανητών».
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала