Κόντρες στο Χωράφι: Ινδοί καγκουρο-αγρότες με κολο-φτιαγμένα τρακτέρ - Βίντεο

© Φωτογραφία : Twitter/whats your kik?Ινδός αγρότης κάνει σούζα με ένα τρακτέρ
Ινδός αγρότης κάνει σούζα με ένα τρακτέρ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.02.2022
Είναι κάτι σαν μόδα στην Ινδία. Ολοένα και περισσότεροι αγρότες εκεί σπρώχνουν χρήμα στα τρακτέρ τους, τα κολο-φτιάχνουν κι αρχίζουν τα ακροβατικά.
Τα κολοφτιαγμένα τρακτέρ έχουν καταντήσει κάτι σαν μάστιγα στην αχανή χώρα της Ινδίας.
Εδώ και βδομάδες αναρίθμητα βίντεο έχουν κατακλύσει τα social media, παρουσιάζοντας Ινδούς αγρότες να κάνουν απίθανα ακροβατικά με τα αγροτικά τους μηχανήματα.
Τα τρακτέρ στα κλιπάκια, συχνά, είναι βελτιωμένα. Οι «κάγκουρες» αγρότες δεν διστάζουν να εγκαταστήσουν ηχοσυστήματα.
Δεν λείπουν ούτε οι ράβδοι ή τα λαμπάκια νέον και τα εντυπωσιακά αυτοκόλλητα.
Κάποιοι από τους γεωργούς είναι πραγματικοί «πιλότοι» και συμμετέχουν και σε διάφορα οργανωμένα φεστιβάλ και αγώνες που είναι αφιερωμένα σ’ αυτούς του είδους τα ακροβατικά με τρακτέρ, όπως έχει το Vice.
Αλλά από τα επικίνδυνα παιχνίδια δεν λείπουν και οι ερασιτέχνες, απλοί αγρότες που καβαλάνε τα τρακτέρ τους και δοκιμάζουν να τα πάνε στις πίσω ρόδες, με ό,τι κινδύνους για τη ζωή τους αυτό συνεπάγεται.
Αγρότης κάνει σούζες με τρακτέρ - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.09.2019
Κόσμος
Αγρότης το πάει με σούζες το τρακτέρ: Τρελά γκάζια στο χωράφι - Βίντεο
Για παράδειγμα, στις 19 Οκτώβρη, ένας αγρότης στο Ούταρ Πραντές έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να περάσει με το τρακτέρ του πάνω από έναν σορό άμμου για να κερδίσει ένα στοίχημα.
Το φαινόμενο με τα εντυπωσιακά τρακτέρ δεν είναι κάτι καινούριο.
Πίσω στον Γενάρη του 2021, χιλιάδες αγρότες έκαναν παρέλαση μέσα από το Νέο Δελχί, για να διαμαρτυρηθούν για τον νέο αγροτικό νόμο.
Πολλοί απ’ αυτούς είχαν τροποποιήσει τα τρακτέρ τους για να τραβήξουν την προσοχή, στολίζοντάς τα με σημαίες, πλακάτ και ταμπέλες με πολιτικά συνθήματα.
Και η μόδα που ξεκίνησε τότε συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
«Όχι αγρότες, όχι φαΐ!» λέει μια πινακίδα LED σε ένα τρακτέρ με τεράστιο ηχοσύστημα, σε ένα viral βίντεο στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok.
«Οι περισσότεροι πελάτες μας έρχονται και μας ζητούν για μεγάλους προφυλακτήρες, φαρδιά λάστιχα, φώτα LED και χαράγματα με σλόγκαν, γιατί όλα αυτά δίνουν ένα καινούριο λουκ στα τρακτέρ τους, τα οποία τα αγάπησαν πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της διαμαρτυρίας» λέει ένας μηχανικός στην πόλη Σανγκρουρ, μιλώντας στην ινδική εφημερίδα Indian Express για το φαινόμενο με τα «φτιαγμένα» αγροτικά μηχανήματα.
Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε ότι η κινητοποίηση των Ινδών αγροτών, τελικά, απέδωσε καρπούς, με την κυβέρνηση να αποσύρει αρκετές διατάξεις από τον νέο αγροτικό νόμο, τον περασμένο Νοέμβρη.
Αλλά, η τρέλα για βελτίωση τους έμεινε!
Δείτε τα βίντεο:
 
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала