«Ελεύθερα Άλογα»: Νεαρή ακολουθεί το όνειρό της, πουλά το σπίτι της και σώζει άλογα από τον θάνατο

© Ruptly«Ελεύθερα Άλογα»: Νεαρή ακολουθεί το όνειρό της, πουλά το σπίτι της και σώζει άλογα από τον θάνατο
«Ελεύθερα Άλογα»: Νεαρή ακολουθεί το όνειρό της, πουλά το σπίτι της και σώζει άλογα από τον θάνατο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.02.2022
Για να πραγματοποιήσει το όνειρό της, η Αναστάσια Γιουστίνοβα πούλησε το σπίτι της. Με τα χρήματα αυτά άνοιξε το κέντρο αποκατάστασης «Ελεύθερα Άλογα» και έχει αφιερώσει τη ζωή της στη διάσωση ανεπιθύμητων ζώων από τον θάνατο.
Η απόφαση της Αναστάσια ήρθε πριν από πέντε χρόνια, όταν η νεαρή έμαθε για την πώληση του αγαπημένου της αλόγου, που ονομάζεται Μπάκαρα, από τον στάβλο όπου εργαζόταν.
Η κοπέλα πούλησε το διαμέρισμά της στο στο κέντρο του Γιαροσλάβ και αγόρασε ένα οικόπεδο στο χωριό Λυτίνο. Αγόρασε και την Μπάκαρα, την αγαπημένη της φοράδα και, μαζί με την αδελφή της Ντάρια έχτισαν ένα ασυνήθιστο σπίτι, ο πρώτος όροφος του οποίου προοριζόταν για τον στάβλο.
Όπως λέει η ίδια, η ζέστη από τον στάβλο των ζώων, τους επιτρέπει να λύσουν εν μέρει το ζήτημα της θέρμανσης του ενός δωματίου χωρίς ανέσεις στον δεύτερο όροφο του θολωτού σπιτιού.
«Δεν έχουμε ζεστό νερό, δεν έχουμε τουαλέτα. Γενικά, αυτά δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητα πράγματα. Αλλά δεν θα το αντάλλαζα με τίποτα άλλο, γιατί ήταν το όνειρό μου, και ακόμη είναι και, έχω ακόμα πολλά να κάνω. Δεν θα μετανιώσω ποτέ που επέλεξα αυτόν τον δρόμο», είπε η Αναστάσια.
Η ζωή με λιοντάρια: Ρώσος πούλησε το σπίτι του στη Μόσχα για να σώσει λιοντάρια από ευθανασία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.01.2022
Η ζωή με λιοντάρια: Ρώσος πούλησε το σπίτι του στη Μόσχα για να σώσει λιοντάρια από ευθανασία
Εκτός από άλογα, στο κέντρο αποκατάστασης φιλοξενούνται γάτες, σκύλοι και τρεις αγελάδες που δεν δίνουν γάλα.
«Αποκαθιστούμε ζώα μετά από κακοποίηση, για παράδειγμα, από αθλήματα. Δηλαδή, ζώα που οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πλέον, συνήθως πάνε για. Καθήκον μας είναι να δείξουμε ότι ακόμη και ένα “περιττό” ζώο μπορεί να φέρει οφέλη», είπε η κοπέλα.
Πρόσθεσε επίσης ότι το κέντρο φιλοξενεί δράσεις, στις οποίες οι άνθρωποι αναπτύσσουν τις δικές τους επικοινωνιακές δεξιότητες μέσω της αλληλεπίδρασης με τα άλογα. Για τις συνεδρίες, οι αδερφές Γιουστίνοφ δεν παίρνουν χρήματα από τους επισκέπτες, επειδή θεωρούν ότι είναι ανήθικο να κερδίζουν χρήματα από ζώα.
Καλπάζοντας προς την ελευθερία: Καταφύγιο στη Ρωσία προσφέρει νέα ζωή σε γέρικα και άρρωστα άλογα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 04.06.2021
Καλπάζοντας προς την ελευθερία: Καταφύγιο στη Ρωσία προσφέρει νέα ζωή σε γέρικα και άρρωστα άλογα
Τα άλογα περπατούν ελεύθερα στον χώρο και μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους επισκέπτες στο κέντρο με δική τους ελεύθερη βούληση και όχι υπό πίεση.
Το κέντρο «Free Horses» λειτουργεί με δωρεές και επιχορηγήσεις. Στο μέλλον, τα δύο κορίτσια ονειρεύονται να δημιουργήσουν ένα καταφύγιο αλόγων.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала