Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα, 1920
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

© Φωτογραφία : PixabayΡοζ υβριδικά κρίνα
Ροζ υβριδικά κρίνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.02.2022
Η 6η Φεβρουαρίου 2022 είναι η 37η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και τιμάται η μνήμη του Αγίου Φωτίου, του Μέγα Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.
Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, που είναι η 37η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά η μνήμη του Αγίου Φωτίου, του Μέγα Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.
Επίσης, τιμάται η μνήμη του Βουκόλου επισκόπου Σμύρνης, των Μαρτύρων Φαύστης και των συν αυτή Ευιλασίου και Μαξίμου, των Μαρτύρων Θεοφίλου, Σατουρνίνου και Ρεβοκάτου, των Μαρτύρων Δωροθέας και Θεοφίλου, των Ιαρτύρων Δαμασκηνού και Αρτεμίου των Σιναϊτών, των Ιουλιανού του ιατρού, Σιλουανού του εν Εμέση, των Φαύστου, Λουκιανού και Βασιλείου του εν τοις «Δαρείου», του Νικηφόρου και Περγέτου Οσίων, του Απρίωνος επισκόπου Κύπρου, του Βαρσανουφίου και Ιωάννου του επικαλουμένου προφήτου, του Ιωάννου του εν «Λυκώ» και Ιακώβου, του Αρσενίου εκ Γεωργίας, του Αμάνδου φωτιστού της Βελγικής, του Βεδάστου και του Οσίου Σάββα του Νέου του εκ Σικελίας.
Την 6η Φεβρουαρίου σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση στο eortologio.gr εορτάζουν τα εξής ονόματα:
Φώτιος, Φώτης, Φωτεινός, Φώτις
Φωτεινή, Φανή, Φένια, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ
Τέλος, η 6η Φεβρουαρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала