Η αλήθεια για τον «θαυματουργό» χυμό που προτείνεται σε άτομα με χρόνιες παθήσεις

© Φωτογραφία : pixabayσέλινο
σέλινο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.02.2022
Τι ισχύει για τον χυμό από σέλινο.
Ο Άντονι Γουίλιαμ θεωρείται «γκουρού» από αρκετούς, όσον αφορά τη διατροφική αξία του χυμού από σέλινο, έχοντας αφιερώσει βιβλία του στα οφέλη αυτή της συνήθειας για τον οργανισμό.
Ποια είναι πραγματικά τα οφέλη από την κατανάλωση χυμού από σέλινο κάθε ημέρα;
To Express.co.uk ρίχνει μια ματιά στις διάφορες απόψεις γύρω από το θέμα.
Αν και δεν υπάρχουν σχετικές μελέτες, μερίδα ανθρώπων που ακολούθησε τη συμβουλή του Άντονι Γουίλιαμ, κάνει λόγο για εκπληκτικά αποτελέσματα.
Ο συγγραφέας του βιβλίου «Medical Medium Celery Juice: The Most Powerful Medicine of Our Time Healing Millions Worldwide» προσπαθεί να κάνει γνωστές τις ευεργετικές ιδιότητες -όπως υποστηρίζει- του συγκεκριμένου χυμού.
Ο ίδιος μιλά για μία «θαυματουργή» συνταγή, η οποία είναι κατάλληλη για άτομα με χρόνιες παθήσεις, με συμπτώματα που επιμένουν.
Εντούτοις, η Ντέμπορα Λι από την υπηρεσία «Dr Fox Online Pharmacy» δεν φαίνεται να βρίσκει κάτι το τόσο ευεργετικό στη συγκεκριμένη διατροφική επιλογή.
Αν και αναγνωρίζει ότι ο Άντονι Γουίλιαμ ενθαρρύνει τους ανθρώπους να καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά, όπως είναι το σέλινο, σημειώνει ότι «όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλά για την υγεία».
Ξηροί καρποί - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.12.2021
Ποιους ξηρούς καρπούς πρέπει να αποφεύγουμε αν θέλουμε να χάσουμε βάρος - Γκουρού της δίαιτας εξηγεί
Όσο για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν τη συμβουλή για τον χυμό από σέλινο εντάσσοντάς τον στη διατροφή τους, ο Άντονι Γουίλιαμ συστήνει να πίνεται με άδειο στομάχι κάθε πρωί.
Συγκεκριμένα, συμβουλεύει τους ανθρώπους να πίνουν ένα ποτήρι -ή και παραπάνω- καθαρό χυμό από σέλινο (χωρίς πρόσθετα συστατικά) 15 - 30 λεπτά πριν το πρωινό.
Στη συνέχεια, συνιστάται να καταναλώνεται το πρωινό.
Από την πλευρά της, η Ντέμπορα Λι σημειώνει ότι το σέλινο, αντί να πίνεται υπό τη μορφή χυμού, είναι καλύτερο να τρώγεται, καθώς έτσι προσλαμβάνονται περισσότερα θρεπτικά συστατικά.
Όσον αφορά στα συμπτώματα, στα οποία μπορεί να βοηθήσει ο χυμός από σέλινο, ο Άντονι Γουίλιαμ αναφέρει μεταξύ άλλων τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και το φούσκωμα.
Λαχανικά - Sputnik Ελλάδα

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο υγείας δημοσιεύονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική διάγνωση ή θεραπεία. Το Sputnik επισημαίνει την ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν ακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές που δημοσιεύονται στα άρθρα υγείας.

ΜεγιστοποίησηΕλαχιστοποίηση
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала