https://sputniknews.gr/20220206/kalavryta-i-iatrodikastiki-exetasi-tha-rixei-fos-sta-akrivi-aitia-thanatoy-ton-trion-anarrihiton-23450549.html
Καλάβρυτα: Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει «φως» στα ακριβή αίτια θανάτου των τριών αναρριχητών
Καλάβρυτα: Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει «φως» στα ακριβή αίτια θανάτου των τριών αναρριχητών
Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει «φως» στα ακριβή αίτια θανάτου των τριών αναρριχητών. Ποιο το επικρατέστερο σενάριο. 06.02.2022, Sputnik Ελλάδα
2022-02-06T21:43+0200
2022-02-06T21:43+0200
2022-02-07T08:04+0200
ελλάδα
καλάβρυτα
νεκροί
εμακ
πυροσβεστική
/html/head/meta[@name='og:title']/@content
/html/head/meta[@name='og:description']/@content
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e6/02/06/23447151_0:54:1600:954_1920x0_80_0_0_f20530342bb238e1edd9310d198573cc.jpg
Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών αναρριχητών, που εντοπίστηκαν νεκροί σήμερα το απόγευμα στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι οι τρεις άνδρες να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.Από τις 11:00 περίπου σήμερα οι έρευνες των ομάδων διάσωσης της Πυροσβεστικής, εθελοντών και προσωπικού του χιονοδρομικού είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειες εντοπισμού των τριών αναρριχητών σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο.Λίγη ώρα μετά, με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης και της Πυροσβεστικής εντοπίστηκαν αρχικά αντικείμενα των αναρριχητών και κατόπιν οι σοροί τους. Στη συνέχεια ακολούθησε επιχείρηση για την μεταφορά των τριών σορών από την δύσβατη περιοχή.Οι τρεις αναρριχητές ηλικίας 56, 49 και 40 ετών είχαν ξεκινήσει χθες από το χιονοδρομικό κέντρο, προκειμένου να προσεγγίσουν μία οθροπλαγιά, στην περιοχή «Μαυρολίμνη».Ωστόσο, κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου διαπίστωσαν ότι οι αναρριχητές δεν είχαν επιστρέψει και αφού επιχείρησαν μάταια να επικοινωνήσουν μαζί τους, ενημέρωσαν τις Αρχές.Αμέσως μετά ξεκίνησε η επιχείρηση του εντοπισμού τους, στην οποία συμμετείχαν πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ, από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εθελοντές και δύο ελικόπτερα.
https://sputniknews.gr/20220206/to-hroniko-tis-tragodias-me-toys-nekroys-anarrihites---poy-fainetai-pos-ofeiletai-o-thanatos-toys-23446914.html
καλάβρυτα
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
Ειδήσεις
el_GR
Sputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputniknews.gr/img/07e6/02/06/23447151_0:0:1600:1200_1920x0_80_0_0_1812ae77481bbda17ae50127804e91ff.jpgSputnik Ελλάδα
feedback@sputniknews.gr
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
καλάβρυτα, νεκροί, εμακ, πυροσβεστική
καλάβρυτα, νεκροί, εμακ, πυροσβεστική
Καλάβρυτα: Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει «φως» στα ακριβή αίτια θανάτου των τριών αναρριχητών
21:43 06.02.2022 (Ανανεώθηκε: 08:04 07.02.2022) Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει «φως» στα ακριβή αίτια θανάτου των τριών αναρριχητών. Ποιο το επικρατέστερο σενάριο.
Τα αποτελέσματα της
ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να προσδιορίσουν τα
ακριβή αίτια του θανάτου των τριών αναρριχητών, που
εντοπίστηκαν νεκροί σήμερα το απόγευμα στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των
Καλαβρύτων.
Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι οι τρεις άνδρες να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού.
Από τις 11:00 περίπου σήμερα οι έρευνες των ομάδων διάσωσης της Πυροσβεστικής, εθελοντών και προσωπικού του χιονοδρομικού είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειες εντοπισμού των τριών αναρριχητών σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο.
Λίγη ώρα μετά, με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης και της Πυροσβεστικής εντοπίστηκαν αρχικά αντικείμενα των αναρριχητών και κατόπιν οι σοροί τους. Στη συνέχεια ακολούθησε επιχείρηση για την μεταφορά των τριών σορών από την δύσβατη περιοχή.
Οι τρεις αναρριχητές ηλικίας 56, 49 και 40 ετών είχαν ξεκινήσει χθες από το χιονοδρομικό κέντρο, προκειμένου να προσεγγίσουν μία οθροπλαγιά, στην περιοχή «Μαυρολίμνη».

6 Φεβρουαρίου 2022, 19:08
Ωστόσο, κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου διαπίστωσαν ότι οι αναρριχητές δεν είχαν επιστρέψει και αφού επιχείρησαν μάταια να επικοινωνήσουν μαζί τους, ενημέρωσαν τις Αρχές.
Αμέσως μετά ξεκίνησε η επιχείρηση του εντοπισμού τους, στην οποία συμμετείχαν πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ, από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εθελοντές και δύο ελικόπτερα.