Τα έξυπνα πουλιά που θα «καθαρίσουν» μία ολόκληρη χώρα από τα αποτσίγαρα

CC0 / Pixabay.com / Κοράκι
Κοράκι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.02.2022
Έναν ευρηματικό τρόπο να απαλλαγεί η Σουηδία από τα αποτσίγαρα βρήκε μια εταιρεία. Η λύση βρίσκεται στα κοράκια.
Η Corvid Cleaning είναι μια σουηδική startup που ειδικεύεται στην εκπαίδευση κορακιών για να μαζεύουν σκουπίδια με αντάλλαγμα φαγητό.
Η εταιρεία μάλιστα ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμά της θα μπορούσε να εξοικονομήσει μια περιουσία σε κοινότητες που θα ενδιαφερθούν, όσον αφορά στο κόστος καθαρισμού.
Σύμφωνα με το Ίδρυμα Keep Sweden Tidy, πάνω από ένα δισεκατομμύριο αποτσίγαρα πετιούνται στους δρόμους της Σουηδίας κάθε χρόνο, που αντιπροσωπεύει περίπου το 62% όλων των απορριμμάτων.
Ο Αρμάντ Ντουπλάντις - Sputnik Ελλάδα, 1920, 21.01.2022
Αθλητικά
«Σουηδία» έγιναν: Αθλητής δέχθηκε συμβουλές για σεξ από διασημότητα μπροστά σε όλο το έθνος
Το να εκπαιδευτούν οι άνθρωποι να μην πετούν αποτσίγαρα στον δρόμο έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής αδύνατο, αλλά η σουηδική startup ισχυρίζεται ότι μπορεί να διδάξει στα κοράκια να μαζεύουν τα σκουπίδια εξοικονομώντας στις τοπικές κοινότητες εκατομμύρια κορώνες σε τέλη καθαρισμού κάθε χρόνο.
H Corvid Cleaning, σύμφωνα με το odditycentral.com, διδάσκει στα άγρια ​​κοράκια να κάνουν τη βρώμικη δουλειά μέσω μιας διαδικασίας μάθησης βήμα προς βήμα, που περιλαμβάνει την επιβράβευση των πουλιών με τροφή για κάθε αποτσίγαρο που μαζεύουν.
«Διδάσκονται ευκολότερα και υπάρχει επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα να μάθουν ο ένας από τον άλλον. Ταυτόχρονα, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος να φάνε κατά λάθος σκουπίδια», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Christian Günther-Hanssen. «Είναι άγρια ​​πτηνά που συμμετέχουν σε εθελοντική βάση».
Τα κοράκια εκπαιδεύονται πρώτα να συσχετίζουν τα αποτσίγαρα με την τροφή και στη συνέχεια εισάγεται ένα μηχάνημα διανομής φαγητού που ρίχνει τροφή μόνο όταν φτάσει το πουλί.
Έπειτα, αφαιρώντας την ανταμοιβή, οι εκπαιδευτές δίνουν κίνητρο για έρευνα, έτσι ώστε τα κοράκια να αρχίσουν να ραμφίζουν το μηχάνημα και τελικά χτυπούν ένα κουμπί που προκαλεί την πτώση του φαγητού.
Αυτό ανοίγει τον δρόμο για το τέταρτο βήμα, όπου τα πουλιά ανακαλύπτουν ότι η ανταμοιβή πέφτει μόνο όταν βάζουν αποτσίγαρα σε ένα ειδικό δοχείο.
Ακούγεται περίπλοκο, αλλά τα κοράκια είναι από τα πιο έξυπνα πουλιά και τέτοια προγράμματα εκπαίδευσης έχουν αποδειχθεί επιτυχημένα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.
Στην πραγματικότητα, η Corvid Cleaning είναι τόσο σίγουρη πως μπορεί να το πετύχει που ενδιαφέρεται να το δοκιμάσει σε μεγαλύτερη κλίμακα, στην πόλη Södertälje.
Ο Christian Günther-Hanssen πιστεύει ότι η πρωτοβουλία θα μπορούσε να εξοικονομήσει στον δήμο τουλάχιστον το 75% των δαπανών που σχετίζονται με το μάζεμα των αποτσίγαρων, ανάλογα με το πόσο σκληρά εργάζονται τα κοράκια.
Εάν αποδειχθεί επιτυχής, η Corvid Cleaning ελπίζει ότι θα προσφέρει μια μόνιμη λύση καθαρισμού που θα μπορεί να εφαρμοστεί σε άλλες περιοχές της χώρας και τελικά σε όλη τη χώρα.
An-26 αεροπλάνο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.01.2022
Κόσμος
Βενετία: Τεράστιο πουλί επιτίθεται σε αεροσκάφος τρυπώντας την άτρακτο - Φωτογραφίες
Η νέα προσέγγιση για τον καθαρισμό απορριμμάτων έχει λάβει θετικά σχόλια στο διαδίκτυο, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που επισημαίνουν τις ηθικές συνέπειες αυτού του πρότζεκτ.
Το ίδιο το γεγονός ότι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα κοράκια να μαζεύουν τα αποτσίγαρα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τους ανθρώπους να μην τα πετάξουν είναι επίσης κάτι που τίθεται ως ζήτημα για στοχασμό.
Τέλος, υπάρχουν και οι ενδεχόμενες συνέπειες για την υγεία των πουλιών λόγω της έκθεσης στις τοξίνες από τα αποτσίγαρα.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала