Κινεζική εταιρεία ανέδειξε «Υπάλληλο της Χρονιάς» ρομπότ εισπράκτορα χρεών

CC0 / / Η τεχνητή νοημοσύνη στην εποχή της Google
Η τεχνητή νοημοσύνη στην εποχή της Google - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.02.2022
Μια κινεζική κτηματομεσιτική εταιρεία στην Κίνα δεν ανέδειξε κάποιον άνθρωπο εργαζόμενο της σε «Υπάλληλο της Χρονιάς», αλλά την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Η εργαζόμενη που ακούει στο όνομα Τσούι Ξιαοπάν δουλεύει για την κτηματομεσιτική εταιρεία της Κίνας «Vanke Group» ως εισπράκτορας οφειλών. Η δουλειά της είναι να τηλεφωνεί στους πελάτες που χρωστάνε τις δόσεις των δανείων τους και να τους ζητά να πληρώσουν το χρέος.
Όμως, πίσω από τη γλυκιά γυναικεία φωνή που τηλεφωνεί για τις δόσεις δεν κρύβεται κάποια κοπέλα με σάρκα και οστά, αλλά ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης στον υπολογιστή.
Και σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, όσον αφορά στους όρους της αποδοτικότητας, η Τσούι κατάφερε να ξεπεράσει τους ανθρώπους συναδέλφους της το 2021, συλλέγοντας, μάλιστα, το 91,44% των χρεών από τους οφειλέτες.
Το ανδροειδές ρομπότ Ameca της Engineered Arts  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 15.01.2022
Ηλεκτρονικό Μπακούρι: Γυναίκα-ρομπότ ρίχνει χυλόπιτα σε άντρα που της κάνει καμάκι - Βίντεο
«Χάρη στους αλγόριθμους, έμαθε πολύ γρήγορα τις ανθρώπινες μεθόδους για να εντοπίζει τα προβλήματα κι απέδειξε τις ικανότητές της» σχολίασε ο Γου Λιανγκ, πρόεδρος του συμβουλίου των διευθυντών της κτηματομεσιτικής εταιρείας.
Σε 10 μήνες δουλειάς, η τεχνητή νοημοσύνη επέδειξε τόσο καλά αποτελέσματα που ξεπέρασε και τους 140 χιλ. υπαλλήλους της εταιρείας κι έτσι δίκαια κατέκτησε τον τίτλο του Υπαλλήλου της Χρονιάς.
Η είδηση έγινε αμέσως viral στα social media, κάνοντας ωστόσο πολλούς από τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να νιώσουν απογοήτευση που ολοένα και περισσότερο πρέπει οι άνθρωποι να στηρίζονται σε μηχανικούς αλγόριθμους και ρομπότ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Σουηδία κατέταξε τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν περισσότερο να χάσουν τις δουλειές τους από ρομπότ και την τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον.
Σύμφωνα με την έρευνα, αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερα είναι: οι λογιστές, τα φωτομοντέλα, οι χειριστές μηχανημάτων εκτύπωσης, οι ξυλουργοί, οι εργαζόμενοι σε χημικές και μεταλλουργικές βιομηχανίες, οι ταμίες και πωλητές, οι αγρότες, οι καθαριστές, το κατώτερο διοικητικό προσωπικό, οι χτίστες, οι οδηγοί, οι φροντιστές και οι ταχυδρόμοι.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με την έρευνα, χωρίς δουλειά δεν κινδυνεύουν να μείνουν μόνο άνθρωποι που εργάζονται ως ανειδίκευτο προσωπικό, αλλά ακόμα και κάποιες ειδικότητες ιατρών, όπως οι ορθοπεδικοί και οι ακτινολόγοι, οι γιατροί στα επείγοντα των νοσοκομείων και στη γυναικολογία.
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала